Stelovanje/popravka SKIL tracne
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Stelovanje/popravka SKIL tracne
Imam SKIL tracnu , cini mi se oko 600w.
Pocela je stalno da mi spada smirgla sa prednjeg valjka. Probao sam da stelujem -kupio duzi sraf i nista.
I dalje vrluda i smakne se do pola cim je ukljucim.
Kako se podesava kais.Osim srafa jel ima jos neka caka?
Pocela je stalno da mi spada smirgla sa prednjeg valjka. Probao sam da stelujem -kupio duzi sraf i nista.
kad sraf zavrnes do kraja traka tj. valjak smirglu vuce kontra od spadanja,ako to neradi verovatno su se biksne na valjku pojele.fizicki radnik wrote:Imam SKIL tracnu , cini mi se oko 600w.

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Stavio sam 2x duzi sraf i iako ga do kraja zasrafim - opet spada.
A sad ovo za buksne -k'o da si me psovao.
Sta su biksne i gle se nalaze???
I da ... hvala ti na pomoci :-)

Sraf broj 24 sam promenio.
A sta mi jos preporucujes da zamenim (buksne)?

Last edited by fizicki radnik on 28 Jan 2011 17:57, edited 1 time in total.
biksne su 43(zutosmedje od bronze) i pogledaj da li se osovina56 pojela,ako to sve klacka i ima lufta onda je do toga.
imedju ostalog valjak mora da bude konusan blago prema krajevima od centra inace nista od centriranja :tummenupp:

imedju ostalog valjak mora da bude konusan blago prema krajevima od centra inace nista od centriranja :tummenupp:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- fizicki radnik
- Majstor početnik
- fizicki radnik
- Majstor početnik
ako je do toga to moze da ti napravi bilo koji strugar.mada nisi proverio i javio nemoj da menjas nista dok se ne utvrdi problemfizicki radnik wrote:Znaci tipujete svi na buksne?
A jel buksne mogu da se budze ili moram da nabavim original deo po Skil katalogu?

biksna je jedno a buksna drugo

Imam isti model i obrati paznju na lezaj pod brojem 14 jer hoce od prasine da se odmasti. Problem sam brzinski resavao tako sto nekom iglicom koja moze da se zavuce izmedju kaisnika i lezaja potisnem malo zastitni poklopac na lezaju i kapnem malkice ulja izmesanog sa onom mascu za podmazivanje. Blokiranje lezaja ti uzrokuje razjedanje kucista i izbacivanje rotora iz ose i moze da dovede do pregorevanja a prvi znak je pisak kod paljenja masine koja je hladna.fizicki radnik wrote:Stavio sam 2x duzi sraf i iako ga do kraja zasrafim - opet spada.
http://img163...us/img163/5688/note1d.jpg
Last edited by Zlocko on 21 Jan 2012 04:53, edited 1 time in total.
Drvo je osnov zivota