Womax POSTOLJE ZA GLODALICU W-WB 004
Womax POSTOLJE ZA GLODALICU W-WB 004
Da li je neko u Woby Hausu video kako izgleda ova sprava i da li vredi?
http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... a=76910000
http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... a=76910000
Hm nije mi bas jasno kako taster (bez dugmeta za zakljucavanje) za ukljucenje na samoj glodalici premoscavaju.... barem moja Einhell ima taj problem.
Last edited by boggy on 12 Mar 2008 15:57, edited 1 time in total.
Taster na glodalici sam premostio izolir trakom, tako da je dugme stalno uključeno, pa se frezer pali na dugmetu koje se vidi na slici. Inače, ja imam ovakav sto za glodalicu u koji sam stavio Boš, i veoma sam zadovoljan. Međutim, radna površina mu nije prevelika, a i firung sam morao da prepravljam, ali za te pare dobija čistu desetku.
Koliko je debela radna površina i kakav je sistem za hvatanje freze sa donje strane?Bojan wrote:Taster na glodalici sam premostio izolir trakom, tako da je dugme stalno uključeno, pa se frezer pali na dugmetu koje se vidi na slici. Inače, ja imam ovakav sto za glodalicu u koji sam stavio Boš, i veoma sam zadovoljan. Međutim, radna površina mu nije prevelika, a i firung sam morao da prepravljam, ali za te pare dobija čistu desetku.
Da li ima mogućnost da se sa gornje strane radne ploče podešava visina freze (imbus ključ ili sl.), ili mora gimnastika?
Da li vođica ima mogućnost podešavanja ugla?
Sve ovo pitam da vidim da li mogu da na ovaj sto priključim svoj stari zeleni Boš POF500 koji i nema neki veliki hod za frezu

Moj frezer ima taster sa kapicom od mekane providne plastike.. valjda da ne ulazi prasina.. tako da bi morao nesto drugo da smislim.. ako bi frezer ugradjivao u sto...branimir wrote:Da bi se napravila blokada tastera, potrebno je taster pritisnuti i kroz njega busiti rupu od 2mm, tako da se moze ugurati odgovarajuci ekser(ja za takve stvari koristim pop nitne).
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Postoji ljudi i glodalica koja ima prekidach sa kocnicom,prave je Slovenci iskra ero(zeleni)odnosno perlez.Nashao sam je u mom Obrenovcu za 115 jevreja,nemam sliku i zaboravio sam joj oznaku ali je prava stvar za one koji hoce da je montiraju na postolje,secam se da je 1400w i da radi na 10000-28000o/min,prihvat joj je za 6-8-12mm.Pa ko voli nek se obrati.
VELIKE tajne MALIH majstora
Cini mi se da taj ima da se kupi i u Merkuru... ali nisam siguran.vladapvlvc wrote:Postoji ljudi i glodalica koja ima prekidach sa kocnicom,prave je Slovenci iskra ero(zeleni)odnosno perlez.Nashao sam je u mom Obrenovcu za 115 jevreja,nemam sliku i zaboravio sam joj oznaku ali je prava stvar za one koji hoce da je montiraju na postolje,secam se da je 1400w i da radi na 10000-28000o/min,prihvat joj je za 6-8-12mm.Pa ko voli nek se obrati.
Zalepis parce sundjera ili meke sundjeraste gume sa unutrasnje strane neke vece stipaljke. Koristis sredinu celjusti ne same krajeve koji su inace predvidjeni da stezu. Ne moze bas na svaki alat, ali moze na vecinu.
Druga varijanta je velkro odnosno cicak traka, prisivena na parce jaceg sirokog lastiza.
Druga varijanta je velkro odnosno cicak traka, prisivena na parce jaceg sirokog lastiza.