Moj borfuter i Einhel cikular

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Gonzales
Šegrt

Moj borfuter i Einhel cikular

Post by Gonzales »

Neznam ima li jos neko ovakvu makinu al meni sluzi svrsi, pogonski agregat Metabo bušilica 900w je da sam mjesec dana vario u garazi al ja zadovoljan!:skratta:
ImageImageImageImage

ImageImageImage
Cekular Einhel 1500w doduše malo nafriziran: pomicni vagon, kutija i prikljucak za usisavač, pojačana ploča sa donje strane... nije nesto al raspiljuje jelovu peticu bez problema
Last edited by Gonzales on 19 Jan 2011 09:08, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Verovatno je super, al su slike previse male, da bi ista uspeo da vidim (jeste, u ovim godinama... :))
Verovatno su ti slike bile prevelike pa ih je forum automatski "skratio". Probaj da malo obradis slike u nekom programu tipa imageready pre uploada, tako da im skines velicinu na ispod 100KB, ali da zadrze pristojne dimenzije (1024X768 je sasvim zadovoljavajuce)
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Svaka cast majstore, :hurra:
daj neku sliku kako si fiksirao busilicu
connan
Majstor

Post by connan »

Bravo za trud :tummenupp:
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

Hvala ljudi! Pokušao sam staviti malo veće slike al ne polazi mi baš za rukom, za vikend ću bolje poslikat i možda ubacim video rada na borfuteru (ako budem mogao staviti na forum) evo slike mojih unutarnjih i vanjskih vrata koja sam radio prosle godine. Imam jos jedan mali frezer elektra beckum koji sam malo doradio. Al da napomenem da nisam stolar nego mi je to hobi koji volim a masine su dosta skupe pa se snalazim kako znam, imam u planu nabaviti kombinirku 5 operacija al za sada je to samo u planu
ImageImage
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Najprije dobro nam došao.:skool:
Vrata mi se sviđaju i obzirom da nisi stolar ti to jako ljepo radiš.
Mašine su zanimljive samo kako je rekao Profesor pokušaj barem malo da budu veće slike da vidimo i da i mi možda ukrademo neku ideju od tebe.:D
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Gonzales wrote:Hvala ljudi! Pokušao sam staviti malo veće slike al ne polazi mi baš za rukom, za vikend ću bolje poslikat i možda ubacim video rada na borfuteru (ako budem mogao staviti na forum)
Evo ove slike vrata su sasvim lepo ispale.
Video uploadujes na youtube, pa ovde ubacis link. Ovako: viewtopic.php?id=1696
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ti si kao i ja jedan od onih koji sami sebi naprave alat koji ti treba. Lepo je to kadcovek hoce i ima jaku volju bas kao ti. Lepo si ti to odradio svaka cast.
Pozdrav!
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
diplmajstor
Majstor

Post by diplmajstor »

Dokaz da su mašine dobre su uspeli radovi, svaka čast :hurra:.
Zanima me kako si rešio kačenje nosača pomičnog vagona (na slikama izgleda kao da metalna kutija lebdi :D ) i kako vagon klizi po njemu - vrsta ležaja
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

diplmajstor wrote:Dokaz da su mašine dobre su uspeli radovi, svaka čast :hurra:.
Zanima me kako si rešio kačenje nosača pomičnog vagona (na slikama izgleda kao da metalna kutija lebdi :D ) i kako vagon klizi po njemu - vrsta ležaja
Trenutno nemam niti jednu sliku kod sebe da vam pokazem, a radiona mi nije blizu mjesta gdje zivim tako da samo vikendom se s tim zanimam. Al ovo sam "snimio" kod Peveca i po tome sam ja sebi napravio smo malo čvršće i sa većom pločom. Okvir je od zeljeza 30x20 po tome pocinčani lim a ispod je nosač sa 6 kugličnih lezajeva zavaren na vinklu 20x20 koji se može štelat lj+d (navojna šipka f/8 ,sa tim dobivam nagib ploče) i donji nosač na kojem se nalaze dva ležaja koji se isto moze pritezati a s njim dobivam čvrstoću prijanjanja ploče (vagona) na samu cjev koja je 60x30
Image
Vagon a"la Pevec

Dosta glavobolje sam imao kod centriranja cjevi po kojoj klizi vagon, tako da sam uspio poprilično točno dobiti ulaz i izlaz komada daske prilikom rezanja.:tummenupp:
Last edited by Gonzales on 19 Jan 2011 16:38, edited 1 time in total.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

diplmajstor wrote:Dokaz da su mašine dobre su uspeli radovi, svaka čast :hurra:.
I ja sam zainteresivan za dodatna objašnjenja, ako nije tajna, pošto takođe imam Einhel (bordo).
I ja sam ramišljao o kolicima ali ako je neko to već rešio što izmišljati toplu vodu. Unapred hvala i :skool:

P.S. Dopada mi se kako si ovo odradio.
Ne veruj ženi koja laže...
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

annenad wrote:
I ja sam zainteresivan za dodatna objašnjenja, ako nije tajna, pošto takođe imam Einhel (bordo).
I ja sam ramišljao o kolicima ali ako je neko to već rešio što izmišljati toplu vodu. Unapred hvala i :skool:

P.S. Dopada mi se kako si ovo odradio.
Ma nema nikakve tajne. Ako vreme posluži ovaj vikend sve ću detaljno poslikat i pojasniti postupak i materijal kojim sam ja radio. Ja sebi jos moram napraviti letvu sa pomicanjem 0-45 na vagonu
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Svaka cast!
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
SHABI
Precizni šegrt

Post by SHABI »

Vidjao sam da profesionalci rade vrata losije od tebe.
Odlicno :tummenupp::tummenupp::tummenupp:
Blago onom ko zna da ne zna a hoce da zna
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Pozdrav Gonzales, jesi li uslikao vagon. Imene zanimaju detalji, trebam napraviti pa da vidim kad ga vec imas uradjenog
Post Reply