Kako se zove filter koji se stavlja izmedju Kompresora i Pistolja?

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

kod razvlacenja instalacije od kompresora do potrosaca takodje postoje neka pravila.
Ona su obavezna kod vece duzine instalacije (za 10m creva i povremeni rad ovo nije potrebno).
Osnovno je da mora postojati jedan vertikalni deo instalacije koji vlaga nece lako moci da predje i ispod njega ventil za ispustanje vlage iz sistema.
Na brzaka sam nesto nacrtao da budem jasniji
Image

Naredni prikljucak takodje ima taj vertikalni "skok"... a na svakom prikljucku ide pripremna grupa sa elementima zavisno od primene
Last edited by maricaiivica on 04 Jan 2011 14:13, edited 1 time in total.
GERSIVARIUS
Majstor početnik

Post by GERSIVARIUS »

Iz malog mozga se prisećam da je neko već pisao o ovome što tražiš (mbole,metabo...)i da je pomenuo neku radfnju u vojvode stepe koja je nedaleko od autokomande.Ukucaj traženi pojam u pretrazi na sajtu pa vidi.
"Julije dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"
lukovic
Precizni šegrt

Post by lukovic »

Radnja gde imas sigurno sve sto ti treba se nalazi izmedju Pere Zdere i Bulevara JNA na Vozdovcu.Preduzece se ranije zvalo Dinara,a moguce je i sada.Samo se bave pneumatikom i imaju sve od kompresora pa do pistolja.Znaci bulevarom JNA-sada Bulevar oslobodjenja do trosarine pa onda levo ka Peri Zderi nekih 20m sa leve strane,ili ulicom Vojvode Stepe do Pere Zdere,a onda desno nekih 50 metara sa desne strane.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Last edited by stolart on 04 Jan 2011 21:04, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

lukovic wrote:Radnja gde imas sigurno sve sto ti treba se nalazi izmedju Pere Zdere i Bulevara JNA na Vozdovcu.Preduzece se ranije zvalo Dinara,a moguce je i sada.Samo se bave pneumatikom i imaju sve od kompresora pa do pistolja.Znaci bulevarom JNA-sada Bulevar oslobodjenja do trosarine pa onda levo ka Peri Zderi nekih 20m sa leve strane,ili ulicom Vojvode Stepe do Pere Zdere,a onda desno nekih 50 metara sa desne strane.
Ulica se zove Save Maskovica br.3 (na istoj adresi je i Dinako), a firma bi trebalo da se zove Dinagent.
Ako dolazis do tamo javi se pa da svratimo na pićence (ja radim na 100m odatle).

Mali filter za na crevo je bio da se kupi u farbari u Vojvode Stepe, tik ispod XII Gimnazije (ne znam tacan broj, al malo iznad bioskopa Vozdovac, sa druge strane ulice).
lukovic
Precizni šegrt

Post by lukovic »

Profesore sve znas
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

Ali moras i da pazis da kupis dobru za tvoj kompresor. Posto imas grupe za 25litara kompresor pa do 1000litara.
Imas radnju zove se CIM na nbg kod restorana tranvaj mene je tamo grupa za vazduh, impregnirano crevo 10m, i sve zabice za crevo i grupu izasle oko 90e. U pitanju je neka italijanska marka ne secam se imena, a nije mi grupa pri ruci da vidim :D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

http://www.cim.co.rs/
Verovatno je marka Ani Tech
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

jeste, i mogu reci da sam prezadovoljan kvalitetom posto ja radim svaki dan sa tim i nemam nista drugo za odvajanje vode i od kad sam je kupio ni jednom nije dosla voda do pistolja

http://www.cim.co.rs/images/ani_pg_ppg.jpg

ovu ja imam
Last edited by Slavkoooooo on 05 Jan 2011 03:32, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Vare,ako ces samo da farbas ne kupuj pripremnu grupu sa zauljivacem(ne treba ti)ja imam i pneumatski alat koji podmazujem kao sto smo pricali jer neradim non-stop s njim,evo slike separatora na zidu instalacije i mini separatora na pistolju.
Image
Image
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ak obi se radilo "po PS-u", ova horizontalna cev bi trabala da ima blagi pad prema dole (sleva na desno), na mestu gde je kod tebe koleno koje skrece na gore bi trebalo da je T, i na donjoj strani T bi trebalo da je cesmica za ispustanje vode koja se vremenom nakupi u cevi.
Jeste filter je pokupi, al je filteru siguno lakse kad vode ima manje :)
Ustvari prava varijanta bi bila da horizontalni razvod bude visoko u blizini plafona (kako ne bi smetao), onda ide vertikala na nize. Na kraju vertikale je cesma, a malo iznad cesme ide T na koji se kaci pripremna grupa.
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

Singer, tvoj alat izgleda kao da ništa snjim ne radiš. Svaka ti čast na urednosti.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Ivan 1 wrote:Singer, tvoj alat izgleda kao da ništa snjim ne radiš. Svaka ti čast na urednosti.
haha,"čistoća je pola zdravlja" rekoše.
kad se jednom naucis da alat pospremas i cistis (kao i radionicu)nikad nemas problema.inace ne zalim razredzivaca za pranje pistolja kao ni ulja u motoru kola ;)(sve se to jednog dana vrati)
niko ne moze da kaze da radionicu nema vremena pocistiti i pospremiti alat svaki dan po zavrsenom poslu :tummenupp:
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
LG
Precizni šegrt

Post by LG »

mbole wrote:http://www.cim.co.rs/
Verovatno je marka Ani Tech
Ne rade vise maloprodaju, bio sam pre par dana kod njih, posto su tu pored mog posla. Izbor im je sada ocajan, za 1/4 nemaju pola stvari.
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

Steta, posto su dosta dobri za saradnju daju i na rate bez banke (na lepu rec) ako uzimas vecu kolicinu stvari, ja sam uzeo 2 pistolja, grupu, zabice, crevo, kompresor, skoro sve kod njih i dao sam pola odma a ostalo podelio na rate svakih 15 dana po 50e sam davao
Post Reply