Mozete li da mi pomognete ..Treba da stavim parket u stanu a i moler treba da ljusti zidove i gletuje i radi ostalo. Radijatori treba da se skidaju i ispiraju i farbaju. Meni kao laiku treba pomoc oko redosleda radova. Svi mi daju razlicite savete. Kazu, neka ti moler sve zavrsi...i farbanje radijatora, pa onda stavljaj parket. Neko mi kaze, moze se desiti da ti parketari pokvare zidove sa masinom za hoblovanje..Nemam alternativno grejanje ako se radijatori skinu...Ne znam sta da radim...Imate li savet ..
До сада су ми три пута хобловали паркет и никад се није десило да мајстори оштете зид.
Можда због тога што сам им дувао за врат.
Ако радиш по овојхладноћи, мораш да имаш неко грејање због сушења.
Када буду глетовали, обрати посебну пажњу на доњи део зида близу пода. Ту често збрзају.
Ваљда их мрзи да се савијају.
Било би најбоље да видиш неки њихов ранији посао.
Паркет сам остављао за крај.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Постави паркет , па среди зидове за фарбање , затим прелакирајпаркет и офарбајзидове. Радијаторе среди у међувремену и окачи их кад молери заврше , да би ти било оглетовано иза радијатора и да би ти имао исту боју иза радијатора са околним зидом .
Jes,kada bi parketar hteo da postavi parket pa da ode nezavrsenog i nenaplacenog posla , pa da dodje posle 10 dana kada moleri zavrse pa da on zavrsi.
Realno nemoguca prica ,mada ostvariva.
Nexent wrote:Jes,kada bi parketar hteo da postavi parket pa da ode nezavrsenog i nenaplacenog posla , pa da dodje posle 10 dana kada moleri zavrse pa da on zavrsi.
Realno nemoguca prica ,mada ostvariva.
Прави мајстори ће да ти поставе паркет обрусе и прелакирају два слоја. Кад све завршиш дођу прешмирглају фином шмирглом и лакирају трећи слој. Све друго је смућкајпа проспи.
mamamrvica wrote:sta moze lose da mi se desi ako mi moler sve odradi, i radijatore i zidove ...do kraja i onda na kraju da postavim parket i sve sto ide uz to...
dj.x wrote:daj ljudi sta je vama,nek uradi sve radove u sobi moleraj lakiranje itd i na kraju parket nemoze da omane
Tesko ce da odradi lakiranje pre nego sto postavi parket
Ja bi prvo molovao, pa onda postavljao parket, iz samo jednog razloga. Lak na parketu ce biti jos uvek "mlad", pa ce se lakse ostetiti. Ipak je lakse popraviti ogrebotinu na zidu, nego lak na parketu.
Pri tom insistiraj, bez obzira sta moleri pricali kako "ti to ne treba" da pod bude zasticen dok budu radili. Najlonska folija nije skupa, a parket ce se bolje zalepiti na cistu betonsku podlogu nego na podlogu na kojoj ima boje (lepak je pravljen za beton).
Ово је можда за ону веселу тему ал' сад ћу овде да га пишем.
Лесковчан-ин слави славу (а сад је време за славе) па му у гостима и два зета (срећан човек, нема шта) један зет повртар други циглар.
повела се прича о протеклојгодини па повртар каже "много добра година, било пуно кише па сам уштедео на заливању" а циглар каже " никад гора година мало-мало па киша"
Сад све зависи од тога шта ће да каже паркетар а шта молер.
А двокомпонентни лакови остаре за недељу дана.........