Sta sa piljevinom!
Ја имам класичну бубњару и ина добро гори ако у њојима дрва или ако је мало пиљевине .Ако има више пиљевине она сагори по врху и затим се угаси, па сваки час морам да је џарам .
А имам и ону са уложком у који се сабија пиљевина и он се убацује у пећ.Е на њу сам се грејао у кући па затим у радионици код оца , ње ми је доста за две живота колико сам уложака напунио . Мада је супер напуниш уложак , подложиш и до сутра си миран , само пуњење у сабијање пиљевине је ...
Сада бих нешто између да пуним на 2-3 сата али да гори класучно без икаквих сабијања , убацим лопатом пиљевину , па кад изгори опет .
А имам и ону са уложком у који се сабија пиљевина и он се убацује у пећ.Е на њу сам се грејао у кући па затим у радионици код оца , ње ми је доста за две живота колико сам уложака напунио . Мада је супер напуниш уложак , подложиш и до сутра си миран , само пуњење у сабијање пиљевине је ...
Сада бих нешто између да пуним на 2-3 сата али да гори класучно без икаквих сабијања , убацим лопатом пиљевину , па кад изгори опет .
Ђта?runer wrote:Pa i to se da nabaviti, samo ako imas kome. Ja imam al trenutno ne mogu da radim. Kad malo dodjem sebi dodji bice za oba!
Даске или пиљевина?
Ђто се дасака тиче имам и храстове и чамове и понеку букову те ми не фале него "оне"
А ако је пиљевина у питању :stolt::hurra::buga:
Дођох, видех, побледех
Jesu li ove cijevi za ulaz vazduha u prednjim uglovima ili na sredini!?
Last edited by Sasa on 17 Dec 2010 21:37, edited 1 time in total.
Da zaboravio sam da se dole u dzepovima prave klizni poklopci za regulaciju protoka vazduha pa tako dizanjem i spustanjem tih poklopaca regulises protok vazduha. Greje kao luda a nema problema sa urusavanjem piljevine kao u bubnjari. Mana joj je sto moras da sacekas da sve izgori pa je ponovo punis i palis, ali posto drzi i do pet sati onda to i nije takav problem.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
- diplmajstor
- Majstor
Ne kapiram da li je čitav unutrašnji prostor peći ložište u koje se trpa piljevina:/runer wrote:[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/1531_dsc000872.jpg[/url]
Pec za piljevinu .
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače