festool TS55, varijante?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja licno nemam nekih predrasuda po pitanju "made in", a pogotovu nemam uobicajeni "respekt" prema "ma to Nemac kad napravi".
Dobra firma, pravi dobru robu bilo gde da se nalazi.
U Fordove automobile pravljene u Nemackoj su nekada ugradjivane Iskrine diode. U Pezoa su nekada ugradjivani Pristinski amortizeri. Intel najvece fabrike procesora ima u Maleziji i Meksiku. Italijani cesto vaze za "fusere" pa ipak neke od najjacih fabrika metalske industrije se nalaze upravo u Italiji (ne ne mislim na Fiat :), ali recimo Pietro Bereta)
Sve je stvar tehnologije i kontrole kvaliteta.

Da nije pravljen u Ceskoj? Posto TTS (grupa koja je vlasnik Festoola, Protoola, Tanos-a i Snajder-a) ima fabriku i u Ceskoj.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

ZAAK wrote:
top10 wrote:Pozdrav! Svojedobno sam posjetio pogon u Deuche gdje se radi ovaj alat i imam poneku od istih. Za Festo se može reći samo "odlično" naspram svega preostalog što je "dobro ili vrlo dobro". Mogućnost dogradnje pojedine alatke bilo kada(za 5-15god), proizvodi se (unutrašnjost) isključivo u nijemca, vrhunski čelik kod ležaja, vrhunska regulacija(dubina, širina, snaga...), jednom riječju kupiš alatku za života. Jedina mana je "vrhunska cijena".
evo samo da obavijestim cijenjeno citateljstvo...

Uvoznik festoola u hr je imao neku akciju na TS55EBQ pa se ipah odlucih na tu opciju. dakle alat je izvrstan bla, bla, bla.... no definitivno se ne "tresem" kada otvaram kutiju....

nego na pili pise "made in NIJE DEUCHE" :D :D :D :D

pgodite gdje ce proizvodi, iskreno mene boli tuki gdje je napravljena ali kako mi je drago.....
Da si slušao kad je bilo vrijeme saznao bi da je uvoznik Festoola imao još 5% povoljniju akciju prije mjesec dana, samo što si onda tvrdoglavo
tvrdio da ćeš kupiti Makitu (a nakraju si shvatio da je razlika u cijeni zanemariva i da se Makitu ne isplati kupovati).

Srećom pa si na kraju kupio ono što ti svi savjetuju (jer neki od nas imaju te pile već godinama pa valjda znamo o čemu pričamo) :/:/

Pošalji nam sliku deklaracije pile da vidimo....
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

A šta je to "Deuche"? Jel to neki grad ili ime fabrike?
Koliko znam Njemačka se piše Deutsche ili Deutschland (na njemačkom) ili Germany (na engleskom)
Last edited by spock on 15 Dec 2010 09:42, edited 1 time in total.
ZAAK
Majstor početnik

Post by ZAAK »

tomislavm wrote:[Da si slušao kad je bilo vrijeme saznao bi da je uvoznik Festoola imao još 5% povoljniju akciju prije mjesec dana, samo što si onda tvrdoglavo
tvrdio da ćeš kupiti Makitu (a nakraju si shvatio da je razlika u cijeni zanemariva i da se Makitu ne isplati kupovati).

Srećom pa si na kraju kupio ono što ti svi savjetuju (jer neki od nas imaju te pile već godinama pa valjda znamo o čemu pričamo) :/:/

Pošalji nam sliku deklaracije pile da vidimo....
znam i za tu akciju, uvoznik svima nama redovito salje mailove sa "novostima". i sa tom starom akcijom ( danima otvorenih vrata ) makita je i dalje u njemackoj bila debelo jeftinija
e sada zasto sam ja bas sada kupio festa nema bas puno veze sa cijenom, no cijenjenom citateljstvu to sada nije niti bitno. btw i dalje mi zao sto nemam makitu iskreno. lako je kupiti najbolje.... ali to je odlikaski nacin rada i nema veze sa balkanskom logikom
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne napisa gde je napravljen TS?
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

da ne otvaram novu temu, imam wolfcraft šinu za ručni cirkular ali su mi se već one spužvice sa donje strane istrošile gdje bi bilo toga za kupiti? i trebala bi mi nova guma na rubnom djelu gdje ide list pile
DataS
Majstor

Post by DataS »

Ovde imaš kataloški broj, ako je ova šina.
http://spareparts.wolfcraft.com/jcatalo ... e&pr=16650
Verovatno se može naručiti kod uvoznika.
Croatia
MANAL d.o.o.
Velimira Skorpika 1a
10090 Zagreb
Croatia

+385 1 34 66 410
+385 1 34 66 404
info@manaldothr
www.manal.hr
Last edited by DataS on 28 Dec 2015 00:13, edited 1 time in total.
Post Reply