Sta sa piljevinom!
Sta sa piljevinom!
Posto otpada ima dosta razmisljao sam da negde kupim ili napravim masinu za pelette.Treba da grejem radionicu i dve kuce.Ima li ko nacrt od te masine ?Sta kolege misle o tome ??????
Pre naki dan sam gledao pec na pelet zanimljiva sprava.Samo sto kaze Bole ti cilindri ili puz treba da budu bas tvrdi.Mislim za kucnu izvedbu da je to preskupo.Navratis kod mene da vidis kotao sa kojim grejemo susaru i resio si problem piljevine i otpadnog drveta .Kod mene je 75kw kotao ali radi covek i od 120kw.Jutros ga napunis i miran si do veceras.Jedino moras da imas prostora za skladistenje piljevin.e .Za kucu stotinak kvadrata za zimu trebaju tri traktorske prikoice sa nastavcima piljevine da neskripa a nama za jedan proces susenja 50 mm bukve ode prikolica i mozda jos pola jedne .Pelet proizvode u Guci ovi sto rade ploce dolazili su kod nas da traze piljevinu da otkupljuju radi isto Zelena Drina u B.Basti mozda mozes da kompezujes sa njima.
Evo vam ovde sve o pelet http://images.google.rs/images?hl=sr&so ... a=N&tab=wi
Ja koristim magmu10 koja mi radi dobro na piljevinu. Posto ima dva bunkera jedan uzi za cug a u drugi punim piljevinu i traje oko sat do sat i po. Ali to je za manju kvadraturu. Moj ortak je pravio od brodskog lima koju napuni i od gore je pali. posto ima cugove od dole i vazduh za gorenje prolazi kroz cevi 40x40 i odole kroz cevi ide na vrh gde se vrsi sagorevanje. Dobro greje vece povrsine posto je i mnogo veca od magme. Izdrzava i do cetiri sata da gori. Moracu i ja takvu da napravim.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
I ja sam zainteresovan za takvu pec ,kad je budes pravio ako te ne bude mrzelo slikaj po etapama da nam bude jasnije, kao foto strip...runer wrote:Ja koristim magmu10 koja mi radi dobro na piljevinu. Posto ima dva bunkera jedan uzi za cug a u drugi punim piljevinu i traje oko sat do sat i po. Ali to je za manju kvadraturu. Moj ortak je pravio od brodskog lima koju napuni i od gore je pali. posto ima cugove od dole i vazduh za gorenje prolazi kroz cevi 40x40 i odole kroz cevi ide na vrh gde se vrsi sagorevanje. Dobro greje vece povrsine posto je i mnogo veca od magme. Izdrzava i do cetiri sata da gori. Moracu i ja takvu da napravim.
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...