Pomoc, drvo Jova ostecenje...hitno
Pomoc, drvo Jova ostecenje...hitno
Postovanje svim clanovima foruma...
Pisao sam i po muzickim forumima, ali ipak verujem najbolje pitati one koji se bave samom obradom drveta...
Molim za savete i pomoc....radi se o ostecenju na gitari.izrade od Jove,,interesuje me cime/kojom smirglom ovo najpre smirglati i postoji li neka smesa sa kojom bi se moglo prekriti ovo ostecenje a koja se vezuje za ovo drvo?? Eve i link slika tog ostecenja :
http://img232...us/img232/156/ostecenje1.jpg
http://img530...us/img530/5301/ostecenje2.jpg
...unapred hvala svima na odgovoru!!!!
Pisao sam i po muzickim forumima, ali ipak verujem najbolje pitati one koji se bave samom obradom drveta...
Molim za savete i pomoc....radi se o ostecenju na gitari.izrade od Jove,,interesuje me cime/kojom smirglom ovo najpre smirglati i postoji li neka smesa sa kojom bi se moglo prekriti ovo ostecenje a koja se vezuje za ovo drvo?? Eve i link slika tog ostecenja :
http://img232...us/img232/156/ostecenje1.jpg
http://img530...us/img530/5301/ostecenje2.jpg
...unapred hvala svima na odgovoru!!!!
Sa slika se bas ne vidi najbolje sta je tu sve osteceno i koliko duboko, da li je i binding ostecen... Jel to gitara bila prefarbana, bila crvena pa farbana u crno... fabricki finis...? Probaj da kontaktiras http://www.facebook.com/#!/pages/instru ... 2379135368 , lik se bavi restauracijom i izradom.
Bice da su zbog aparata i blica malo losije ispale slike...Ali ne, ovo je nova gitara crne boje, na zalost ostecena prilikom transporta postom, nisam se jos cuo sa muzickom prodavnicom u kojoj sam je narucio, ali svakako pise, ako sam ja razumeo (a verovatno jesam), da garancija ne pokriva ovakva ostecena pa da se unapred informisem da bar pokusam sam da je malo obradim i prikrijem ostecenje...e sad znaci ona je nova i ova crvena boja koja se vidi je ustvari sloj koji je ispod crne boje, verujem kao neka zastita samom drvetu,ako je to taj `binding` (vezivanje)? ...Hvala za link,,pitacu svakako i tamo...jos neki savet?
Ovakva oštećenja mogu da nastanu usled grube manipulacije paketom, ili u transportu.
Da se ne bi ovakva oštećenja događala,na paketiću se lepo napiše "lomljivo" ili se traži posebno/izdvojeno rukovanje pri kojem je manja mogućnost (da ne kažem isključena) da se ovakvo oštećenje desi.
Međutim, u slučaju da je sadržaj paketa NEADEKVATNO spakovan unutar ambalaže/omota ništa ne može sprečiti oštećenje sadržine.
Prvo što si trebao da uradiš je da na licu mesta (dostave/isporuke) napraviš na svoj zahtev zapisnik o neispravnosti pošiljke i ne preuzmeš paket, jer se za ovakvo oštećenje pošiljke na ambalaži paketa moralo videti oštećenje. Za dalje postoji procedura.
Ako oštećenja na ambalaži nije bilo, sadržaj je neadekvatno upakovan.
U slučaju da je paket bio vidno oštećen,a nisi pravio zapisnik - prošo voz.
U slučaju da paket nije bio vidno oštećen, a sadržaj jeste, onda ćeš se lepo obratiti prodavcu sa zahtevom da izvrši zamenu jer se sadržaj u transportu oštetio zbog neadekvatnog pakovanja. Nakon dužeg insistiranja da pričaš sa odgovornim, i pretnjom da ćeš sve da obvjaviš na netu, videćeš šta češ i kako dalje.
Da se ne bi ovakva oštećenja događala,na paketiću se lepo napiše "lomljivo" ili se traži posebno/izdvojeno rukovanje pri kojem je manja mogućnost (da ne kažem isključena) da se ovakvo oštećenje desi.
Međutim, u slučaju da je sadržaj paketa NEADEKVATNO spakovan unutar ambalaže/omota ništa ne može sprečiti oštećenje sadržine.
Prvo što si trebao da uradiš je da na licu mesta (dostave/isporuke) napraviš na svoj zahtev zapisnik o neispravnosti pošiljke i ne preuzmeš paket, jer se za ovakvo oštećenje pošiljke na ambalaži paketa moralo videti oštećenje. Za dalje postoji procedura.
Ako oštećenja na ambalaži nije bilo, sadržaj je neadekvatno upakovan.
U slučaju da je paket bio vidno oštećen,a nisi pravio zapisnik - prošo voz.
U slučaju da paket nije bio vidno oštećen, a sadržaj jeste, onda ćeš se lepo obratiti prodavcu sa zahtevom da izvrši zamenu jer se sadržaj u transportu oštetio zbog neadekvatnog pakovanja. Nakon dužeg insistiranja da pričaš sa odgovornim, i pretnjom da ćeš sve da obvjaviš na netu, videćeš šta češ i kako dalje.
Aha sad razumem, da i binding je malo ostecen...Pa nisam proverio, duga prica
)...
Bice da cu da smorim sad sa tom pricom ali... ova gitara nije jedna od onih preskupih originala pa i nije bilo razloga da se uzivo proba da bih znao kakav joj je zvuk,inace bih otisao sam iako nisam bas tako blizu Beogradu i kupio je lepo na ruke citavu, narucio sam je za poklon jednoj osobi, i kada sam je naruci i platio unapred, (da ne imenujem sada na kom site i o kojoj je muz.prodavnica rec), ispostavilo se da je nema na lageru, tako da sam je cekao 2 meseca dok su je nabavili,jer hteo sam bas taj model,kopija Gipson les poul gitare u crnoj boji...i naravno posle toliko cekanja,kada je vec konacno stigla samo mi je bilo u glavi da je sto pre odnesem kuci...tako da mi nije ni na kraj pameti bilo da proveravam,i tako bi bilo pitanje da`l imaju jos jedan isti model da je zamenim... provericu svakako u ponedeljak ima li mogucnosti za zameni, ali ipak ako ne onda bar da je sam malo sredim,kako-tako,ili bar i da doplatim nekome da to malo sredi...ipak bas je ruzno ovako,,nova je a odmah ostecena....da je za mene i sam bih je vec malo zamazao i zavrsena prica ali ovako
...

Bice da cu da smorim sad sa tom pricom ali... ova gitara nije jedna od onih preskupih originala pa i nije bilo razloga da se uzivo proba da bih znao kakav joj je zvuk,inace bih otisao sam iako nisam bas tako blizu Beogradu i kupio je lepo na ruke citavu, narucio sam je za poklon jednoj osobi, i kada sam je naruci i platio unapred, (da ne imenujem sada na kom site i o kojoj je muz.prodavnica rec), ispostavilo se da je nema na lageru, tako da sam je cekao 2 meseca dok su je nabavili,jer hteo sam bas taj model,kopija Gipson les poul gitare u crnoj boji...i naravno posle toliko cekanja,kada je vec konacno stigla samo mi je bilo u glavi da je sto pre odnesem kuci...tako da mi nije ni na kraj pameti bilo da proveravam,i tako bi bilo pitanje da`l imaju jos jedan isti model da je zamenim... provericu svakako u ponedeljak ima li mogucnosti za zameni, ali ipak ako ne onda bar da je sam malo sredim,kako-tako,ili bar i da doplatim nekome da to malo sredi...ipak bas je ruzno ovako,,nova je a odmah ostecena....da je za mene i sam bih je vec malo zamazao i zavrsena prica ali ovako

@Bojane jeste, sve si u pravu.... i paket je bio ostecen pri dnu,i da bilo je na njemu nalepnice lomljivo....ali verovatno nam je svima poznata profesionalnost naseg ptt saobracaja i njihova odgovornost....jos jedan problem je sto ja zivim u Kosovskoj Mitrovici,pa mi je svo to cimanje daleko teze jer mnogi nas vec izdvajaju i ne zele da salju posiljke ovamo (mozda bas zbog tih mogucih lopovluka i neodgovornosti ptt sluzbenika)...i eto,moja je greska sto sve to nisam uradio i trazio zapisnik,ali bilo mi je najbinije da stigne,,a sadada br ako nista drugo koliko toliko sredim ovo ostecenje ...
Nemoj vise da mu se zahvaljujes na savetu... Bojan radi bas u tom neprofesionalnom i neodgovornom ptt-uonikom wrote:@Bojane jeste, sve si u pravu.... i paket je bio ostecen pri dnu,i da bilo je na njemu nalepnice lomljivo....ali verovatno nam je svima poznata profesionalnost naseg ptt saobracaja i njihova odgovornost....

Inace lak na gitari nije bas tako jednostavno srediti. Naravno ako se misli na sredjivanje tako da se em ne promeni zvuk, em da to ne bude "zakrpa", koja se vidi iz aviona.
To je dosta specificna sorta stolarije, tako da mislim da je najbolje da poslusas Rendishin savet i da se obratis profesionalcu bas za tu oblast.
Informacije iz prve ruke. Nije baš tako kako se misli o pošti,mnoge stvari su se promenile dolaskom stranih pošta/konkurencije u Srbiju. Mnogo više se pažnje obraća na stvari na koje se u neko drugo vreme nisu obraćale. Lopovluk i ostalo se kažnjava momentalnim otkazom, tako da više nema zezanja i niko ne želi da izgubi posao zbog gluposti.
Problem je što ako si već primetio da je paket bio oštećen, morao si na licu mesta da rešavaš stvar. Sad je kasno, pa ćeš morati da tražiš majstora.
Problem je što ako si već primetio da je paket bio oštećen, morao si na licu mesta da rešavaš stvar. Sad je kasno, pa ćeš morati da tražiš majstora.
Da, ali u posti i dalje ima svakakvih stvari...pricam iz iskustava, moja keva radi sa oriflame firmom i svakog meseca joj stizu paketi koje ja podizem,,zadnja tri puta je tek kuci primetila nedostatke npr.par parfema,par kremica itd. paket normalno upakovan bez sansi da se u startu otkrije otvaranje, jer je naravno `lopov sluzbenik` u lancu isporuke,lepo otvori paket,izvadio sta mu se svidelo i vratio zuti traku, preko nje providnu da se ne provali i zdrav,,,
E zato ja od skora svaki put trazim da mi se prvo izmeri paket pa da ga tek onda preuzmem, e sad sto se zbog toga uvek nerviraju ja nisam kriv,a sve to je naravno i druga prica za drugu temu....
Svakako za ovo sam ja kriv sto sam preuzeo,i verovatno je tu svrsen posao, jedino mi ostaje ako,kada se sutra cujem sa dobavljacem, mozda kojim slucajem,garancija pokrije ovo pa to nekako resimo. A ako ne, cuo sam se sa likom kog mi je @Rendisha predlozio, i razmisljam, ako bude trebalo, bolje i da doplatim (ako nije previse naravno) pa da to odradi neko ko se bavi i razume u to pa da ipak lici na nesto, nego da sam mozda napravim jos gore....Tako da ako ima jos neko, neki predlog za neki poznati servis ili nesto slicno ,,,reci te
)?!
E zato ja od skora svaki put trazim da mi se prvo izmeri paket pa da ga tek onda preuzmem, e sad sto se zbog toga uvek nerviraju ja nisam kriv,a sve to je naravno i druga prica za drugu temu....
Svakako za ovo sam ja kriv sto sam preuzeo,i verovatno je tu svrsen posao, jedino mi ostaje ako,kada se sutra cujem sa dobavljacem, mozda kojim slucajem,garancija pokrije ovo pa to nekako resimo. A ako ne, cuo sam se sa likom kog mi je @Rendisha predlozio, i razmisljam, ako bude trebalo, bolje i da doplatim (ako nije previse naravno) pa da to odradi neko ko se bavi i razume u to pa da ipak lici na nesto, nego da sam mozda napravim jos gore....Tako da ako ima jos neko, neki predlog za neki poznati servis ili nesto slicno ,,,reci te

Naravno slazem se, svuda i u celom svetu
)...ma to sa postom za ostecen paket je svakako zavrsena prica, tu nema sta vise logicno da se preduzima i svi su krivi,mislim i ovi iz prodavnice su trebali bolje da upakuju i ojacaju paket al sta da se radi ...Ostaje mi da secekam do sutra da vidim za garanciju ako bude tu moglo sta da se uradi ,a mozda se i ovde u medju vremenu javi jos neko sa nekom dobrom idejom. I jos jednom hvala svima na odgovorima! 

Tesko da mozes nesto u domacoj radinosti da uradis a da dobro izgleda. Ta gitara verovatno ima poliester za osnovu pa preko poliuretan... na kraju verovatno i koji sloj transparentnog da da "dubinu" itd... ovo je vec teritorija za profi lakirere i pitanje za njih da li bi tako nesto bilo moguce "zamaskirati", mada s druge strane, tesko da bi se neko od njih baktao sa takvim stvarima - malo, pipavo, zahteva dosta vremena, nemoguce da bude isplativo i njima i razumna cena tebi...
Drugari
) ... stvar je do nekle resena ili bar ide u tom pravcu... na srecu garancija ipak pokriva ovakve nezgode. Danas sam se cuo sa firmom u kojoj sam narucio gitaru, poslao slike ostecenja, po nihovom nalogu otisao u postu napravio zapisnik o ostecenju i sutra saljem gitaru nazad, cekam novu i nadam se da ce sve uskoro doci na svoje mesto. Kako su mi objasnili, jbg, ovakve stvari se desavaju jednom u 100 slucajeva, i eto meni se desilo,, postexpres ce verujem morati to da pokrije jer ocigledno neko u transportu nije primetio nalepnicu na paketu ``lomljivo`` ...sad, bice malo tu jos cimanja, ali bitno da postoji opcija i da bi problem trebao da bude resen. Hvala svima jos jednom i srdacan pozdrav
!!!

:tummenupp::oskyldig:onikom wrote:Drugari) ... stvar je do nekle resena ili bar ide u tom pravcu... na srecu garancija ipak pokriva ovakve nezgode. Danas sam se cuo sa firmom u kojoj sam narucio gitaru, poslao slike ostecenja, po nihovom nalogu otisao u postu napravio zapisnik o ostecenju i sutra saljem gitaru nazad, cekam novu i nadam se da ce sve uskoro doci na svoje mesto. Kako su mi objasnili, jbg, ovakve stvari se desavaju jednom u 100 slucajeva, i eto meni se desilo,, postexpres ce verujem morati to da pokrije jer ocigledno neko u transportu nije primetio nalepnicu na paketu ``lomljivo`` ...sad, bice malo tu jos cimanja, ali bitno da postoji opcija i da bi problem trebao da bude resen. Hvala svima jos jednom i srdacan pozdrav
!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!