Sobna vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
stolart
Majstor majstora

Sobna vrata

Post by stolart »

јмам мали проблем , направи сам пре 20-ак дана једна врата , собна , плотна је купљена , шперована , префарбао уградио и све је било о.к. али муштерија ме зове и каже плотна се искривила једно 10-ак мм на горњојстрани , не прилази до штока илити довратника .
Мени се то дешавало на мојим вратима од дневне собе али само зими јер немам централно грејање а та врата су до шпорета на који се грејем , али само пар милиметара , највише 5-6.
Па ме сада зову и питају да ли да поправљамо то или да оставимо па ће да се врати .
Е а ја не знам шта да радим ? :o
Last edited by stolart on 09 Dec 2010 15:21, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

sacekaj dok prestane grejanje,a ako je mnogo krivo vrati tamo gde si kupio i zameni za novo.:)
postoji posebna caka prilikom biranja plotova.ako su vrata slozena uspravno onda pogledas po duzini da li je krivo(uvek je bolje da ima mali "stomacic"na sredini gde dolazi brava(pozitivno krivo),ako su slozena horizontalno jedna na druga onda svako krilo odizes tako da su falcevi okrenuti prema dole a jedna strana ostane da lezi pa onda "puknes okom" po duzini i vidis da li je negativno ili pozitivno krivo.;)
pozdrav
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

То знам , где да окренем кривину и тако сам урадио .
Најгоре је што сам радио врата без фалца , равна плотна , па се сваки милиметар примети , мајку му .
Али морао сам тако , тако су тражили .
Срамота ме да кажем чекајте исправиће се , морам да идем и погледам , па можда нађем неко решење успут . А о враћању ни говора .
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

stolart plot nemoze da se vrati jer je blind ram od plota bio sirov ili je imao cvor sa te strane na koju se savio a jos mu je grejanje sa unutrasnje strane pomoglo a spolja hladno tako da tu nema pomoci??? pozdrav Radenko
smirglaj nikad dosta
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Jesi li stavljao dvije ili tri sarke!

Ako si dvije dodaj trecu koju ces nateci malo prema spolja da bi vrh i dno otisli prema unutra!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Три комада. Рамови без чвора јер су дужински настављани , има гума , ма све било како треба , просечено је за стакло па ме сад страх ако је се толико искривило да стакло не пукне .
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

stolart wrote:просечено је за стакло па ме сад страх ако је се толико искривило да стакло не пукне .
vrlo moguce,jos ako im se "otmu"pa zviznu puca garant.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Е а сад зна ли неко како да их исправим ?
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ja se tu slazem sa Singerom jedino da reklamiras i uzmes novo krilo jer ces ovo tesko ili nikako ispraviti. Vecina nas je imala taj problem i veoma se tesko resava.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

runer wrote:Ja se tu slazem sa Singerom jedino da reklamiras i uzmes novo krilo jer ces ovo tesko ili nikako ispraviti. Vecina nas je imala taj problem i veoma se tesko resava.
nema tu popravnog prijatelju moj.;)
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

То волим да чујем . :)
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

A ko sad treba da plati tu novu plotnu , farbanje , rad itd ?
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Сад спреми један дебео конопац
па да се натежеш са муштеријом око теме "ко плаћа следећу туру"
Дођох, видех, побледех
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

У ууу ...
Ма шта има да се натежем , боли ме уво ко је крив , нисам ја искривио врата , ја кад сам уградио она су била о.к. , не могу да бацам грашке шта ће са њима да буде кад се у соби ложи а у ходнику не , и што се тиче плаћања ... ма ја ћу да платим . :)
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Problem se skoro nkako ne resava,
Ili kupis novi plot ofarbas ga i zamenis da bude kao nov ili gubis musteriju i u komsiuku dolazis na los glas.
Sam biras odluku,pa sta bude.
Ako ti je za utehu ja sam prosao i jedno i drugo
Post Reply