Pozdrav!
Imam mali problemčić sa kitom za drvo. Radi se o ploči stola od mahagonija. Popravljao sam sitne udubine sa kitom (prilicno skupim) za mahagonij. Nakon šmirglanja kit se stopio sa daskom i nije bio uopce vidljiv. Nakon sto sam stol premazao lanenim uljem, mahagonij je potamnio, a kit je ostao svijetao, pa su ostale mrlje na kitanim dijelovima. Pitanje je što da radim da to ispravim???
Kit za drvo
Taj kit je pravljen da bude iste boje kao mahagoni nakon sto se lakira.
Ne upija ulje isto kao mahagoni, pa usled toga i razlika u boji.
Iskreno, nisam siguran kako da izvedes da postignes istu boju nakon mazanja uljem. Jedino da nisanis neki koji je iste boje kao sto je mahagoni nakon mazanja, mada mislim da ce se i tada videti fleke (razlika u sjaju) zbog razlicitog upijanja.
Ne upija ulje isto kao mahagoni, pa usled toga i razlika u boji.
Iskreno, nisam siguran kako da izvedes da postignes istu boju nakon mazanja uljem. Jedino da nisanis neki koji je iste boje kao sto je mahagoni nakon mazanja, mada mislim da ce se i tada videti fleke (razlika u sjaju) zbog razlicitog upijanja.
Uzmi prasinu od smirglanja, pomesaj je sa lakom i nanesi u pukotine pa preslirglaj ponovo. Koristi parketarske fore, jer uglavnom kiti koje mi koristimo ovde je losijeg kvaliteta i u vecini slucajeva se nijansa razlikuje od nijanse drveta. Jedine tri nijanse kod nas koje mogu da se koriste bez bojazni da ce promeniti boju su smreka, bukva i beli kit. Sve ostale menjaju boju.
А да пробаш да употребиш ГитNaratas wrote:Uzmi prasinu od smirglanja, pomesaj je sa lakom i nanesi u pukotine pa preslirglaj ponovo. Koristi parketarske fore, jer uglavnom kiti koje mi koristimo ovde je losijeg kvaliteta i u vecini slucajeva se nijansa razlikuje od nijanse drveta. Jedine tri nijanse kod nas koje mogu da se koriste bez bojazni da ce promeniti boju su smreka, bukva i beli kit. Sve ostale menjaju boju.
Некако ми лепше звучи:rolleyes:
Дођох, видех, побледех