Testera tračna - bansek HBS 251

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
diplmajstor
Majstor

Post by diplmajstor »

Ja imam pomenuti Nutool i evo iskustava
prednosti:
- Osnovna konstrukcija je dovoljno robusna napravljena od kutija debelog zida
- Tockovi su bez lufta sa jednostavnim podesavanjem i zatezanjem testere
- Zamena testere je jednostavna i brza
- Odvodjenje piljevine je OK
- Kupio sam kod Čačana dve testere za 300 ili 400 dinara

mane
- Najveći nedostatak su držači kugličnih ležajeva koji naležu na list. Konstrukcijski je ok ali je iskorišćen neki preterano mek aluminijum u koji se uvrće šraf koji ide kroz ležajeve, tako da je prva intervencija na mašini bilo ubacivanje šrafova sa navrtkama na svim ležajevima čime se kvalitet mašine značajno popravio :)
- firung ne deluje ozbiljno, mada vrši posao
- Ploča po kojoj ide materijal se može naginjati pod uglom, ali fiksiranje vrši jedan šraf i može doći do nenamerne promene ugla ako se puno pritisne :)

Sve u svemu mašina je OK za te pare, još ako imate volje da je doradite može ispasti čudo :D:D
Ja sam pored ovih neophodnih dorada izveo i halogeno svetlo koje se pali zajedno sa pokretanjem mašine što se pokazalo vrlo korisnim. Takođe sam napravio krajnje jednostavno pomagalo kojim sam iz oblica moje osušene trešnje izvukao fenomenalne daščice.
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Ica
Šegrt

Post by Ica »

Po vašim savetima reših da pazarim Metabo bas 260, ali nigde ga nema za 250e i 3 god. garancije. U Woby hausu (Bgd,Jagodina, Rumenka) je 32.860 din. Veći model bas 317 nemaju. Rekoh a AKCIJA, a oni meni KOJA AKCIJA!
E sad da li neko zna kakav je ovaj Elektro maschinen?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Na rijec AKCIJA se svi prodavci prave ludi!!!:rolleyes:
Last edited by Sasa on 09 Nov 2010 18:38, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ica akcija je ovde u Makedoniju, jedino taj bansek od alata ima EU cenu. Inace i ovde je garancija 1 godina, ali alat registriras na Metabo sajtu i dobijes jos 2 godine.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

hteo sam da ti predlozim jos Einhell rt sb 305 http://www.idealo.at/preisvergleich/Off ... nhell.html (negde sam cuo pozitivne komentare) zastupa ih displus zemun www.displus.rs ali sad sam pogledao od masina nemaju nista, jedino sitan alat
Last edited by dikar on 09 Nov 2010 22:17, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ica wrote:Po vašim savetima reših da pazarim Metabo bas 260, ali nigde ga nema za 250e i 3 god. garancije. U Woby hausu (Bgd,Jagodina, Rumenka) je 32.860 din. Veći model bas 317 nemaju. Rekoh a AKCIJA, a oni meni KOJA AKCIJA!
E sad da li neko zna kakav je ovaj Elektro maschinen?
Ova akcija (ustvar i nije akcija vec rasprodaja): http://www.wobyhaus.co.rs/slike/akcija/ ... Metabo.jpg

Odnosno: http://www.wobyhaus.co.rs/index.htm
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

diplmajstor је написао:

- Najveći nedostatak su držači kugličnih ležajeva koji naležu na list. Konstrukcijski je ok ali je iskorišćen neki preterano mek aluminijum u koji se uvrće šraf koji ide kroz ležajeve, tako da je prva intervencija na mašini bilo ubacivanje šrafova sa navrtkama na svim ležajevima čime se kvalitet mašine značajno popravio

Као новопечени власник Nutool бансека:( заинтересован сам за ово побољшање.
Ако може мало детаљније... и још нека сликица.
Last edited by dragisa dragisa on 11 Dec 2010 18:33, edited 1 time in total.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

Ako planireate kupovinu tračne testere, preporučio bih vam Elektro maschinen . Predstavništvo za Srbiju u Rakovici -

Patrijarha Dimitrija 24
SR - 11090 Beograd

T: +381 11-256-1413
E: rem-srbija@rem-maschinen.com
Daleko su jeftiniji od Metaba. Naravno da je Metabo kvalitetniji i daje 3 god . garancije, ovi daju 1 god.
Metabo Bas 317 košta oko 65 000 din. sa visinom rezanja 165mm i snagom 900w , a Elektro maschinen model BSEm 1100 Profi Line 230/400V košta oko 55 000din sa visinom rezanja 230mm i motorom od 1100w.
Naručio sam jednu testeru koja mi stiže posle praznika pa ću vam reći tačno kakav je kvalitet Elektro maschinen , mada sam se raspitivao, i za ovu kintu je ok.
Bansek Holzstar HBS 251, je kod nas preskup u odnosu na cenu u Nemačkoj. Firma Dinako kopja ih zastupa ‚‚dere" sa cenama .
Pozdrav
Last edited by Nikolasd on 31 Dec 2010 16:01, edited 1 time in total.
Ica
Šegrt

Post by Ica »

Da li imaš informaciju koliko košta model BSEm 750 Top Line, to je onaj srednji u njihovoj ponudi?
Last edited by Ica on 10 Jan 2011 16:26, edited 1 time in total.
Ica
Šegrt

Post by Ica »

I jel stigao Elektro maschinen?
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

Elektro maschinen još nije stigao , pomerili su isporuku za dve nedelje . Mala neodgovornost, iole ozbiljnije firme daju maksimalan broj dana isporuke , i tad i stiže ...
Javljam se za desetak dana kad stigne..
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

Stigla tračna testera Elektro maschinen BSEm 1100, i mogu vam reći da za 55000 din. super seče , a visina sečenja 230mm. Možda je Metabo bolji kvalitet , ali zato je sa cenom daleko veći, i oni daju garanciju 3 godine , a ovi 2 godine.
Pozdrav
Last edited by Nikolasd on 19 Feb 2011 16:12, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Nikolasd wrote:Stigla tračna testera Elektro maschinen BSEm 1100, i mogu vam reći da za 55000 din. super seče , a visina sečenja 230mm.
:tummenupp: ajde cepaj nesto pa da vidimo.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

Sledeće nedelje slikam , i puštam slike...
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

bar nekom stigla mašina
aj pa sretno s njom čekamo slike
za sve je kriv Toma Sojer
Post Reply