problem sa farbanjem vrata
problem sa farbanjem vrata
Koristim jub vodenu osnovnu boju "jubin decor primer". Presao sam jednu stranu i nakon susenja od 12 h na temperaturi od 18 stepeni okrenuo na drugu stranu i ofarbao je. Medjutim na vratime je ostala mala fleka jer su se ulepila na stocic na kome su stajala prilikom farbanja. Osnovnu boju cu lako popraviti, medjutim ne znam kako da izbegnem ovaj problem sa pokrivnom bojom. Kako izbeci da se vrata ulepe na podlogu na kojoj stoje.
Cudno, proizvodjac kaze da bi trebala biti suva na dodir nakon 2 sata, a spremna za sledeci sloj nakon 4-6 sati.. Doduse na temperaturi od 20 stepeni, al to nije tolika razlika da ni nakon 12 sati ne bude suva.
Da nije slucajno nesto bilo na stocicu? Znam deluje sasavo pitanje, al... to mi jedino pada na pamet.
Da nije slucajno nesto bilo na stocicu? Znam deluje sasavo pitanje, al... to mi jedino pada na pamet.
Сличан (или исти) је проблем и код фарбања уљаним емајлом, осечеш парченце дрвета или медијапана пецимо 8-10мм дебљине дижине и ширине 3-4цм , офарбаш прво страни на којојје фалц кад се осуши да не остаје отисак прста на притисак зашафиш такве 4 пакне на фалц и на њих спустиш кад фарбаш и без проблема на њих спустиш и на месту где сушиш,пакнице су пришафљене и наће да спадају , а рупица од вијка се готово и не примећује .
bravo care - stara praksaDule wrote:
Problem se resava sa 4dobra eksera.koja se zacukaju u falc gore i dole.
Na eksere oslanjas krilo,a i za eksere drzis kada okreces.
PS.nemoj da stedis na ekserima slobodno uzmi dugacke bice ti lakse
Za boju ne znam
Last edited by pajja on 08 Nov 2010 21:17, edited 1 time in total.
Na sajtu gradjevinarstvo.rs pronasao sam sledeci text za zastitu povrsina farbanih vodorazredivim bojama
E sad nigde ne mogu da nadjem spomenuto sredstvo za zastitu od vode i UV zraka. Zna li neko nesto o tome?Stolarija se očisti blagim rastvorom PH neutralnog tečnog deterdženta, na koji se posle sušenja nanosi sredstvo za zaštitu od vode i UV zraka. Sredstvo za zaštitu se najčešće izrađuje od neutralnih silikona ili neoprenskih zaptivača (zbog svoje vodoodbojnosti). Stolarija se čisti i štiti 1 do 2 puta godišnje.
Hum ovde je dostupno otprilike samo ovo
http://www.car.rs/b_show_book.php?isbn=1110
Sta mislis da li bi moglo da posluzi?
http://www.car.rs/b_show_book.php?isbn=1110
Sta mislis da li bi moglo da posluzi?