vakuum regulator
vakuum regulator
Zdravo svima, ja sam novi na forumu pa nemam uvid u sve informacije. Milim da mi neko kaze gde se moze kod nas nabaviti vakuum generator tj. uredjaj koji pritisak kompresora pretvara u vakuum. Hvala
*** mbole ***
ovo je iz druge slicne poruke
Da li neko zna gde se kod nas moze nabaviti vakuum regulato (vakuum ejektor)rtj. uredjaj za stvaranje vakuuma pomocu koprimiranog vazduha. Upoznat sam sta nudi Furnex Bg ali ima li nesto povoljnije ili kako to uraditi valjano u domacoj radinosti
*** mbole ***
ovo je iz druge slicne poruke
Da li neko zna gde se kod nas moze nabaviti vakuum regulato (vakuum ejektor)rtj. uredjaj za stvaranje vakuuma pomocu koprimiranog vazduha. Upoznat sam sta nudi Furnex Bg ali ima li nesto povoljnije ili kako to uraditi valjano u domacoj radinosti
Last edited by mbole on 29 Oct 2010 12:50, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Hvala na upozorenju, a inace mi je potreban radi pritezanja pripremka (plocastih materijala) na radni sto CNC glodalice (2x1m). Kako vidim na http://www.qualityvak.com/air.html dovoljan jeprotok vazduha 20-30 m3/h. Cini mi se da dobre vakuum pumpe nadmasuju po ceni ovu varijantu.
Verovao ili ne al jesam : "labboratorijski tehnicar za fiziku" 
Nazalost ne znam gde bi mogao da nadjes nesto bas ovakvo, zato mi je i palo na pamet da probas da ga napravis. U krajnjoj liniji kostace te skoro nista, a uvek mozes da ga bacis ako ne radi.
Posto tebi treba da drzi plocu za CNC, nije ti bitna precizna regulacija podpritiska, vazno je da drzi.

Nazalost ne znam gde bi mogao da nadjes nesto bas ovakvo, zato mi je i palo na pamet da probas da ga napravis. U krajnjoj liniji kostace te skoro nista, a uvek mozes da ga bacis ako ne radi.
Posto tebi treba da drzi plocu za CNC, nije ti bitna precizna regulacija podpritiska, vazno je da drzi.
http://www.joewoodworker.com daje veoma korisne i interesantne podatke za "uradi sam" nacin resenja problema.