Holzmann K5-260

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Baane
Dodavač alata

Holzmann K5-260

Post by Baane »

Pozdrav svima.

Posle petnaestak godina pauze u obradi drveta, odlučio sam se da se vratim ovom hobiju, pre svega ponukan nedostatkom kvalitetnih majstora za razumnu cenu. Opremam jednu malu vikendicu i sve što su mi do sada uradili preporučeni "stolari" ispalo je katastrofa. Možda sam i ja previše zahtevan, ali su svi ljudi sa kojima sam do sada imao kontakta aljkavi, nepažljivi, površni i neodgovorni. Tako da ću ja sam, vikendom, da napravim sve što mi treba, pa makar trajalo godinama. Bar ću se opustiti i zabaviti.

Elem, da ne dužim, zahvalan sam članovima ovog foruma na mnoštvu informacija koje sam pronašao i nadam se da ću tokom vremena moći da uzvratim i nekim svojim iskustvom.

Ja sam u prošlosti radio samo sa ručnim alatima, a sada sam se odlučio da krenem u elektriku, pa sam danas pazario kod Apokalipse jednu kombinirku Holzmann K5-260. Mala, fina, taman za mene. Jedino što ne umem ni da je uključim. A došla je bez uputstva.

Ako neko slučajno ima istu i voljan je da pozajmi uputstvo, biću zahvalan.

Takođe molim za pomoć u lociranju liferanata propisno osušene drvene građe. Ovo što se prodaje kao suvo za 400E/kubik je sušeno na brzinu i nije za nameštaj.

Bane
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Pozdrav Baane, za pocetak, ubaci u profil odakle si da bi ti ljudi preciznije predlozili gde da nadjes gradju, a mozda ti neko i svrne na kaficu i pojasni ponesto oko kombinirke :)

Inace jel nova ili polovna i koliko ako nije tajna?
Baane
Dodavač alata

Post by Baane »

Rendisha, kombinirka je polovna, €1,700. Nova je duplo toliko u Austriji

Evo linka na sajt proizvođača: http://www.holzmann-maschinen.at/produc ... 7fa89931b8

Ja sam inače iz Beograda, ali će kombinirka (uskoro) biti locirana u selu Zaklopača, opština Grocka.
Post Reply