pomoc oko secenja univera
pomoc oko secenja univera
Kao prvo nadam se da nisam duplirao temu jer nevolem to
Moj problem je taj da sve vise posla radim sa plocastim materijalima a ne toliko da bih smeo da se upustim u kupovinu nekog formatizera a sada mi je stvarno dojadilo da me deru kod secenja istog.Naime sada trenutno placam 18,- dinara duzni metar a sad kompjuter tako racuna da za metar kvadratni racuna 4 strane po metar su 4 metara i naplate mi skoro 80 dinara sto na veci posao izadje skoro svaki put po 2-3 hiljade.Prvo sto sam uradio je da sam kupio list marke "Pilana" koji stvarno ne ostecuje ivericu ali ipak nemogu da secem vece komade jer mi je postolje od cirkulara Metabo relativno malo pa dolazimo najzad posle svog ovog gusenja vas dragih kolega do mog pitanja sta da radim tj kako da resim problem .Napominjem da nevredi nikako naklapanje sa vlasnicima da spuste cenu secenja jer mali je izbor tj slaba konkurencija i idu pod sistem uzmi ili ostavi jedino sto jos mogu da vam dam od podataka je da okacim sutra sliku cirkulara.

Jel imas rucni cirkular?
Ako imas, mozes da napravis prostu verziju sine, koja je "mama" za grubo raskrajanje (naravno u "sirotinjskoj varijanti"). Ima negde na forumu, crtao je metabo kako to izgleda.
Jeste seci ces iz dva puta, to jest jednom grubo raskrojis, a onda seces na tacnu meru, al ce to ipak manje da te kosta.
Cak ako dovoljno dobro napravis sinu, mozda ces moci i da krojis direkt na meru. Zveknes par tabli stiropora na pod, preko stavis plocu, na plocu sinu, na sinu cirkular, i seci.
Ako imas, mozes da napravis prostu verziju sine, koja je "mama" za grubo raskrajanje (naravno u "sirotinjskoj varijanti"). Ima negde na forumu, crtao je metabo kako to izgleda.
Jeste seci ces iz dva puta, to jest jednom grubo raskrojis, a onda seces na tacnu meru, al ce to ipak manje da te kosta.
Cak ako dovoljno dobro napravis sinu, mozda ces moci i da krojis direkt na meru. Zveknes par tabli stiropora na pod, preko stavis plocu, na plocu sinu, na sinu cirkular, i seci.
- maricaiivica
- Moderator
Pa sta i ako kosta toliko zaracunas to i onako musterija placa. Kad budes morao okretati tablu a neces moci sam moraces opet nekog da platis da ti pomaze. Kad sve to saberes gde si tu si. Ja imam kolica na cirkularu za nuzdu koja imaju hod oko 1.2m pa na njima dokrojim ako bas nesto promakne. Kolica sam sam pravio imalo ulozio para vise rada i to tije to. Mislim ako nemas toliko posla ne isplati se uzimati masinu da ti zauzima mesto koga nikad dosta.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
ok hvala na odgovorima ideja o postavljanju ovog pitanja jeste da sam ovog meseca platio secenje kojecega nekih 100 eura,sa druge strane posla nemam stalno istog intenziteta a platu nismo primili od februara meseca pa nemogu ni da se oslonim na kupovinu nekog formatizera za 2000-3000 tisuce pa da sam miran u raskrajanju jednostavno to je to i zasad nema potpunog leka ali ipak hvala na trudu jos jedared
Не заборави да те кошта и струја и оштрње тестера и ...
Да има доста посла не бих куповао машину никад ни кантерицу ни форматизер , бушилица и шафилица и 30 - 50 % и само уживај.
Мојматори има неке столарске машине , и ту је увек потреба за још , још неки алат ручни , неко глодало , неко тестере и само у круг.
А ови што раде само иверицу ма боли их ... ни машина ни алата ни фарбања ни посебних просторија.
Јури ти само посао и уживај, што више дајеш за резање више је и теби у џепу.
Да има доста посла не бих куповао машину никад ни кантерицу ни форматизер , бушилица и шафилица и 30 - 50 % и само уживај.
Мојматори има неке столарске машине , и ту је увек потреба за још , још неки алат ручни , неко глодало , неко тестере и само у круг.
А ови што раде само иверицу ма боли их ... ни машина ни алата ни фарбања ни посебних просторија.
Јури ти само посао и уживај, што више дајеш за резање више је и теби у џепу.
- sreta steta
- Brzi dodavač alata