imali negdje

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
dj.x
Precizni šegrt

Post by dj.x »

tomislavm wrote:
mbole wrote:Nisam uopste video da u Evropi imaju 12V Li-Ion modele.
U Evropi imaju 10.8V, 14.4V i 18V, 36V.
Ovi u USA imaju: 4V, 12V, 14.4V, 18V i 36V. (izgleda da su izbacili iz proizvodnje 10.8V)
Pricam samo o Li-Ion baterijama.
http://www.amazon.com/Bosch-PS40-2-10-8 ... B000P71QJW
http://www.boschtools.com/Products/Tool ... pid=ps40-2

Koliko ja vidim radi se isto o 10,8V kod modela PS40.
A 12V što negdje piše je u specifikacijama navedeno kao Litheonâ„¢ 12V Max Batteries -- BAT411

Ukratko radi se o istoj bušilici kao kod nas.
pa nebi se bas slozijo da je ista ps20 i ps40,postoji razlika danas sam je naso,al nisam je uzeo trebam cekat 25 dana da dodje pa nebi toliko trebalo da jos nije napravljenja a baterije su iste i u jedne i u druge 10,8v ovu cu da potrazim makitu dobro izgleda a borfuter se moze kupiti da ide u udarnu kosta 25e provjereno.Mbole de mi reci nesto o njoj koliko baterija traje kolika snaga itd,nevjerujem bas prospektu vise vjerujem kad neko je koristio pa ima neko svoje iskustvo
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Interesantno, ta stranica sa 10.8V na boshtools (sto je inace bosch USA site), nije dostupna "regularno". Drugim recima, mozes da je nadjes googlajuci, ali sa bosch site-a nema vise linka na nju. Idi na powertools, cordless, cordless impact tools, i tamo se nalazi samo ova 12V serija. Inace ovaj model od 12V se ustvari zove PS40-2A.
Iz toga sam zakljucio da se radi o modelu koji su prestali da prave jer su presli na 12V.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ajd jos jednom :) Razlika izmedju PS20 i PS 40 je sto je PS20 "obicna" srafilica/busilica, a PS40 je udarna srafilica (uopste nije predvidjena za busenje, al zato moze da stegne daleko jace).
Ameri prave nove varijante ove dve (PS20-2A i PS40-2A) koje rade na 12V.
Nisam uspeo da nadjem nigde evropske modele koji rade na 12V (sto naravno ne znaci da sigurno ne postoje, samo ako ih nema na bosh siteu za Nemacku i Englesku...). E sad, evropski ekvivalenti "starih" PS20 i PS40 koje rade na 10.8V postoje i vidjao sam ih ovde u Bg.

Sto se tice makitice, meni se opasno svidela (inace su joj karakteristike skoro identicne kao odgovarajucem boschu). Baterija traje vise nego pristojno, i sto je ne manje bitno puni se munjevito (nesto reda 30-tak min). Sto se tice snage, nije za "teska" srafljenja tipa 6X70 u tvrdo drvo, ali 4X40 ili konfirmat zavija bez problema. Za vece momente zatezanja je ova udarna, ali kod nje naravno nema mogucnosti za busenje (to nije udarna busilica vec udarna srafilica, to jest radi kao recimo pneumatski pistolji koje koriste vulkanizeri). No 90 Nm koliko moze da pritegne udarna uopste nije za zanemarivanje.

Ja sam je kupio dok sam radio jednu racunarsku mrezu (bilo je bogami jedno 300m kanala da se prisrafi), i zavrsila mi je posao fenomenalno. Dobijes i pistoljsku futrolu za kais (jako zgodno). Po meni zavrsava najveci deo posla oko srafljenja. Za ono malo preostalog "teskog" posla sluzice neka punog formata ili jos bolje ova mala udarna (ko sto rekoh, postoji i komplet). Djagi je kupio istu takvu i jako je zadovoljan (a on se ovime bavi profesionalno). Nije isto drzati u ruci ceo dan nesto sto ima oko kilo i nesto sto ima dva kila. Plus stalno mozes da je ubacis u futrolu, da ti je pri ruci a da mozes nesto da namestis, uglavis, stegnes... za sta ti trebaju dve ruke. Recimo ja postavim kanal u visini glave, pridrzim ga jednom rukom, drugom "potegnem" i zasrafim. Veliku nikada nisam probao da nosim na pojasu, imam utisak da je preteska i nezgrapna za to.

Inace kad sam kupovao, dvoumio sam se izmedju boscha i makite, a odlucila je bolja cena koju sam "izboksovao", posto su u sustini identicnog kvaliteta, snage...

A da ima i malu led diodicu na vrhu koja se upali kad malo pipnes okicdac, i osvetli mesto gde je vrh srafcigera. Ume da bude mnogo zgodno na zavucenim mestima (recimo ispod sudopera).
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nemoj vise molim te nateraces me da je pazarim.:D
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ce da je donesem iduci put u NS, pa probaj sam (kad smo vec kod toga, mogao bi konacno da se setim i da ti vratim onaj DVD :))
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mbole wrote:Ce da je donesem iduci put u NS, pa probaj sam (kad smo vec kod toga, mogao bi konacno da se setim i da ti vratim onaj DVD :))
blagodarim.;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Upravo citam prikaz ovih maleckih srafilica u "Wood" magazinu br 198 (Jul 2010), i Bosch-ov PS-20 i Makitin DF030 su proglaseni za najbolje na testu (tu je i Milwaukee, al njega nema ovde da se kupi).
Singer je u nedelju oprobao makiticu, i svidela mu se (bili smo ja i Djagi, malo rostiljali, ubili po koje pivce...).
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

poooganna igrackica.;)
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Offtopic : Bole, a slike singerove radionice koje si obećao?
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Djagi
vise je bila ne radna poseta,pa nema slikica :lol:
Pitam se zasto?
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

Bojan wrote:Offtopic : Bole, a slike singerove radionice koje si obećao?
Pa ti si totalno neobavesten.Kod Singera u radionici je

Halt
Fotografiert verboten !

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ma cim smo stigli, izneo rakijicu (par sorti), pa onda rostilj, pa pivce, pa...
Ko jos da se seti radionice :)
dj.x
Precizni šegrt

Post by dj.x »

ja pazario masinu FLEX prvi dojam je zadovoljavajuci,sutra detaljni izvjestaj,jacina bat je ista 10,8
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

dj.x
Precizni šegrt

Post by dj.x »

Da ovaj Ali 10,8s
Post Reply