Zavrsavam na planini brvnaru.Interesuje me sa cim je najbojle da je zastitim spolja,jer su zimi velike hladnoce.Nasao sam neki lak na uljnoj bazi sa smolom i voskom,mislim da proizvodi Duga.Da li je neko radio sa tim vrstama laka.
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
hak1 wrote:Zavrsavam na planini brvnaru.Interesuje me sa cim je najbojle da je zastitim spolja,jer su zimi velike hladnoce.Nasao sam neki lak na uljnoj bazi sa smolom i voskom,mislim da proizvodi Duga.Da li je neko radio sa tim vrstama laka.
ja sam cuo da je taj lazurlak sa voskom jako dobar tako da bih ti ga i ja preporucio(jedino predji nekim sredstvom protiv stetocina pre lakiranja):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Po meni kako kaže Singer obavezno pređi s nekim sredstvom protiv gamadi a ima i tih inpregnacija koje štite i od vlage jednim dobrim postotkom malo se raspitaj jer treba dobro zaštiti ako ne znaš i sam šta ćeš imati za neko vrjeme.
Ja sam koristio heliosovu Bori lak-lazuru sa voskom a pre njega firnajz (moze da se kuva ili ga razredis sa uljanim razredjivacem).Klincu sam pravio igraliste i evo stoji vec 2 godine (kisa,vetar , sneg ,sunce) bez problema
Hvala na odgovorima.Kupio sam ovaj dugin premaz sa smolom i voskom.Vidjeti cu za par godina kako ce se pokazati.Mada ga ovamo hvale da je dobar.
Pozdrav
hak1 wrote:Hvala na odgovorima.Kupio sam ovaj dugin premaz sa smolom i voskom.Vidjeti cu za par godina kako ce se pokazati.Mada ga ovamo hvale da je dobar.
Pozdrav
Ne zaboravi da se to mazanje mora ponavljati makar svake druge godine!
Sasa ova sto se ove godine ofarba,ofarbala se,Ja ako podjem jednom godisnje na par dana,a ne jos i da je farbam.Valjda ce te smole i vosak drzati jer ih reklamiraju kao dobre.
Tu Gardenu sam koristio za mazanje nekih sper ploca na camcu, ali su u kabini tako da ne znam da ti kazem kako podnose spoljne uticaje. Mogu samo da ti kazem da smrdi ko djavo, lakirao sam u podrumu kuce i nisam mogao da provetrim nedelju dana, cela kuca mi je smrdela...
Tipicno za uljane lakove/boje.
Jako sporo suse, odnosno dugo isparavaju. Cak toliko dugo, da ako recimo njime premazete unutrasnjost fioke, osecace se i nakon nekoliko godina (zato unutrasnju stranu fioke uvek necim na nitro bazi, ili nekim 2K, ili vodenim).
hak1 wrote:Sasa ova sto se ove godine ofarba,ofarbala se,Ja ako podjem jednom godisnje na par dana,a ne jos i da je farbam.Valjda ce te smole i vosak drzati jer ih reklamiraju kao dobre.
Ja sam moju pustio da prezimi jednu godinu bez zastite da bi dobila onu sivu boju starog drveta i krajem avgusta zadnji dan odmora sam je premazao novim trafo uljem. Rekli su mi da je to dobro farbao sam u tri ruke.
Moj rodjak farba pregorelim uljem iz kola i migu ti rec da mu je vikendica nepromijenjena vec 15 godina ali je premaze svake druge godine. Ja sam se odlucio za trafo ulje jer je bezbojno i ne svidja mi se ona crne boja pregorelog ulja!!!
hak1 wrote:Sasa ova sto se ove godine ofarba,ofarbala se,Ja ako podjem jednom godisnje na par dana,a ne jos i da je farbam.Valjda ce te smole i vosak drzati jer ih reklamiraju kao dobre.
Ja sam moju pustio da prezimi jednu godinu bez zastite da bi dobila onu sivu boju starog drveta i krajem avgusta zadnji dan odmora sam je premazao novim trafo uljem. Rekli su mi da je to dobro farbao sam u tri ruke.
Moj rodjak farba pregorelim uljem iz kola i migu ti rec da mu je vikendica nepromijenjena vec 15 godina ali je premaze svake druge godine. Ja sam se odlucio za trafo ulje jer je bezbojno i ne svidja mi se ona crne boja pregorelog ulja!!!
Uzgred kod mene je i krov drveni, od sindre!
Bole je upravu .To nikako ne valja.Trafo ulje je jako kancerogeno.