Ogledalo na vratima

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Strkic
Moderator
Moderator

Ogledalo na vratima

Post by Strkic »

Poštovani kolege stolari i svi Vi koji se tako osjećate ljep pozdrav iz sunčane Rijeke.

Kako naslov teme govori imam jedan mali problemčić,ali sam uvjeren da ću ga uz Vašu pomoć uspješno riješiti.
Naime imam za napraviti,ustvari pomoći kolegi da napravi jedan manji ormar za svoju curicu u sobi,a ona je izrazila želju da joj na vratima bude ogledalo.
Ormar je od iverice i vrata bi bila dimenzije cca-177x49 cm znači ogledalce nekih par centimetara uže i niže radi neke estetike (tako je kod mene na jednom ormaru).Mene zanima kako zaljepiti ogledalo na ta vrata (čavli nedolaze u obzir :lol:) pošto je iverica u pitanju pa nema nekih ukrasnih lajsnica a i cijeli je ormar najobičniji bez kerefeka.

Eto ja sam objasnio najbolje šta sam umio a Vi ako imate još nešto za priupitati samo naprjed i očekujem uskoro pomoć.

Hvala svima na pomoći unaprjed i ljep pozdrav od Å trkc,veseli i zdravi bili pozdrav ;)
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Postoji "silikon" koji je namenjen bas za ogledala.
Izmazes i jednostavno prilepis.
Moras da koristis bas taj za ogledala, posto ostali nagrizaju reflektujuci sloj koji je sa zadnje strane.
Recimo takav pravi TKK: http://www.tkk.si/sr/default.asp?id=3073
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Možeš bilo koji silikon napredovale su i folije ali ako nisi siguran onda jednostavno silikon za ogledala!!!!
niko
Majstor početnik

Post by niko »

moze obicni silikon samo sacekaj par minuta da ispari i slobodno lijepi
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

iskljucivo silikon za ogledala i univer malo nasmirglaj gde ce biti staklo sa 80p finoce ,skines vrata na patos namazes utisnes i sutra kacis i bog te veselio.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

DrNikola wrote:Možeš bilo koji silikon napredovale su i folije ali ako nisi siguran onda jednostavno silikon za ogledala!!!!
Ne moze bilo koji silikon jer je vecina njih napravljena da dihtuje a ne da lijepi pogotovo ne tako glatke povrsine kao sto su staklo i univer!!!
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Samo i jedino silikon za ogledala a na način kako je objasnio "SINGER"
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Hvala svima na odgovorima.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Krajišnik
Precizni šegrt

Post by Krajišnik »

Postoji i duplo ljepljiva traka za ogledala, drži kao luda. Ja sam ju koristio kod kolege u Istri za kupatilo, ljepili smo na pločice. Kod probe smo samo malo prislonili i jeeedva skinuli stvar sa pločica. Ima ju za kupiti u svakoj boljoj trgovini.
blum
Samostalni majstor

Post by blum »

neutral silikon
Post Reply