Ostrac za lanac testere

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
emcanke
Majstor

Ostrac za lanac testere

Post by emcanke »

Odluka je pala da nabavim ostrac za lanac. Ima li ga neko?.... i ako ste raspolozeni za savet.... koji da uzmem? Naiso sam na netu na nekoliko proizvodjaca, ali slika je jedno a u praksi ono pravo.....Cekam vase misljenje....
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Jel ti misliš na lanac motorne pile?
Čovijek sniva a Bog realizira!
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Å trkić wrote:Jel ti misliš na lanac motorne pile?
jeste za motorku korak 3/8.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

E onda ovako ja sa tim pogotovo sa onim električnim imam loša iskustva.Naime ja ga nemam ali sam nosio lanac na brušenje kod servisera i nikada mi nije nabrusio lanac kako spada tek kad ga je moj tata uzeo u ruke i prešao turpijom e onda je to bilo to.Imaš za svaki lanac onu malu limenu mjericu za kut lanca i za skidanje onih čistača ili vučjaka kako ih ko zove i mislim da ti je sve ostalo bacanje para.Ovo su moja iskustva mada je i jedan susjed imao onu ručnu ustvari nosač za turpiju koji se prišarafi na vodilicu i služi kao nosač turpije i ona klizi po vodilici tako da imaš kao uvijek isti kut turpije prema zubima ali nije to davalo najbolje rezultate,ali govorim to su ljudi oko mene a ne moja osobna iskustva tako da to uzmi sa rezervom,i opet ti napominjem meni je najbolji rezultat ručno i mjerica za kontrolu.
Čovijek sniva a Bog realizira!
komazo
Samostalni majstor

Post by komazo »

ништа није дугачко што може да се скрати!
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

Strki ti je dao najbolji savet.Nijedan "kineski" ostrac ti nece naostriti lanac.Samo turpija u sake i napred.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ne znam za vas ali ja sam kupio Womaxovu ostrilicu I prezadovoljan sam sa njom. Imam i livenu ostrilicu alatnu na kojoj ostrim i nozeve abrihtera i glodala itestere ali ova mala ostrilica je savim o.k. Laka je za nosenje stavis je na bilo koji sto i lako se podesava. Naostri vrlo lepo. Samo treba i znati podesiti masinicu. Ja sam radio u metalnoj industriji koja je radila ostrilice i pribore za iste pa sam tamo i naucio kako se radi sa njima. Ali ako neko voli da radi rucno nemam nista protiv.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
senci
Precizni šegrt

Post by senci »

Molio bih da "runer" malo pojasni postupak određivanja stepena pod kojim se oštri lanac npr 3/8", (28,32...ili koliko već stepeni) mislim na nagib lista oštrača jer sam i sam imao loše iskustvo sa tim.Naravno da je iskustvo u svemu najbitnije.To bi bilo od pomoći za mnoge jer je valjda taj nagib ključan za pravilno oštrenje.Hvala i pozdrav
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Ovaj Max ostrac, znali neko ko ga proizvodi?
Post Reply