Kolika je optimalna brzina tracne slajferice...

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
emcanke
Majstor

Kolika je optimalna brzina tracne slajferice...

Post by emcanke »

... ne rucne vec stabilne velike...brzina trake met. u min.?
komazo
Samostalni majstor

Post by komazo »

Brzina trake zavisno od granulacije od 12 do 30 m/sec.
ништа није дугачко што може да се скрати!
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

A koliki je Fi valjaka koji nose traku?
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

kod mene su aluminijski i fi je 20 i nesto cm ...nisam siguran mogu da provjerim sutra tacno ako treba :) ....traka je duga 688 cm
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

tishler wrote:kod mene su aluminijski i fi je 20 i nesto cm ...nisam siguran mogu da provjerim sutra tacno ako treba :) ....traka je duga 688 cm
Jako su mi vazne dimenzije....kao i sirina i brzina trake. Kada bi neko i uslikao, naravno ako je u prilici.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

sutra slike :)

tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

traka je siroka 10 cm a duga 688 ...valjci su siroki 20 cm a precnik je 30 cm ..motor ima 940 o/min a remenice su iste i na motoru i osovini /13 cm ..pa ako znas formulu mozes da izracunas brzinu trake ...evo slike masine ...malo je neuredna :)

Image

Image

Image

dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

"traka je siroka 10 cm a duga 688" ???
nije mi jasno sta obradjujes sa ovom sirinom, a pogotovo duzinom. Jedan moj prijatel ima slicno nesto ali sirina je 100 ili 110 cm. Krilo za vrata obradjuje za 10 min do granul. 150
Last edited by dikar on 27 Aug 2010 00:58, edited 1 time in total.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

hvala tishler, hvala svima... sada su mi je sve jasnije po pitanju slajferice.... bas mi treba ovakva sa uzom trakom ali upola kracom, upravo razmisljam o samogradnji....neznam dali je pametno.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

dikar wrote:"traka je siroka 10 cm a duga 688" ???
nije mi jasno sta obradjujes sa ovom sirinom, a pogotovo duzinom. Jedan moj prijatel ima slicno nesto ali sirina je 100 ili 110 cm. Krilo za vrata obradjuje za 10 min do granul. 150
to sto ima tvoj prijatelj mislim da nije slicno..mozda i grijesim ja na svojo slajferici slajfam vrata,prozore ...ma svaku dasku i letvicu slajfam na njoj a ta kod tvog prijatelja je sigurno bolja i mozda je nesto kao ova http://www.apokalipsa.rs/img/catalogue/358-a.jpg

tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

emcanke wrote:hvala tishler, hvala svima... sada su mi je sve jasnije po pitanju slajferice.... bas mi treba ovakva sa uzom trakom ali upola kracom, upravo razmisljam o samogradnji....neznam dali je pametno.
jeste pametno....problem su valjci a sve ostalo lako se moze napraviti,gledo sam dvije rucno pravljene na kojoj su valjci gumeni i motor mora biti najmanje 5 kw

Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja imam dvije, prvu sam sam pravio i dobro radi a druga je fabricka italijanska i takodje dobro radi!

Najveca razlika je u brzini stelovanja, zamjene trake i nacinu podizanja kolica. Odnosno na fabrickoj mi je podizanje kolica na dugme dok kod ove rucno pravljene mi je to na kurblu, a zamjena i centriranje trake su mnogo laksi na fabrickoj. Najbitnija razlika je sto fabricka ima sopstveni ciklon za prasinu sto ti predlazem da postavis obavezno! A sto se motora tice na ovoj koju sam je pravio je motor od 2.2kw a za fabricku nisam siguran ali nije mnogo jaci tako da ne znam zasto tisler insistira na jacem motoru!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

momci postoji tracna slajferica(koju je pokazao tishler) i protocna(kalibrirka),ona druga slika od apokalipse.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

moja tracna ima motor 6 kw i nemam problema sa slajfanjem ali ove dvije pravljene ,sto sam spominjo, imaju motore manje snage i te masine ne koriste trake granulacije 100 jer te trake jednostavno "lijepe" za drvo i usporavaju motor (tako su se pozalili vlasnici masina)..e sad mozda je kod njih sporija brzina trake ili nesto drugo al oni kukaju na motor....

Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ne znam zasto ali ja nemam takav problem, a pravio sam tu masinu prije 10 godina i nemam zamjerku na snagu motora a uglavnom kupujem trake P100, odnosno druge kupujem jedino kad nema od 100! Kad kazem pravio sam to znaci po malo sam gledao kako je prave majstori iz nekadasnjeg industrijskog giganta Radoje Dakic!!! :D
Post Reply