Treba da ugradim staklo izmedju 4 dela univera vec kantovanog ABS , tako da dobijem vrata 80 x 40 sa staklom u sredini , cim da spajam univer keksic mi se ne cini dovoljno jakim jer ABS oDbija 4mm pa mu smanjuje povrsinu kojom veze, razmisljam o tiplovima al pomislih da pitam iskusnije pametnije koji su vec pravili ovakve stvari ... VELIKI POZDRAV
Hvala za odgovor i informaciju o cetu , Iscrtao sam na brzinu , vrlo je prosto radi se o jednim vratima sastavljenim od 4 dela univera, koje treba da povezem, na slici su ta 4 dela u sredinu dolazi staklo delovi imaju ABS u krug
Možeš slobodno i keksima. Ako te brinu ta 4 mm koje uzima ABS napravi sam nešto veće kekse od 4 mm špera, a nož kekserice pusti malo dublje u materijal. Kod tiplanja ti se može dogoditi makar i minimalna nepreciznost koja će se kasnije vidjeti.
Ja sam na sličan način pravio sebi kuhinjske frontove. Okantovan uniiver sam lepio keksićima, i veruj mi drže odlično. Preporučio bih ti da poledjinu falcuješ (ja nisam al zato što sam se zaj...) na dubinu koja odgovara debljini stakla a širina falca nek bude bar 5mm i spojiš ram keksićima, a za držače stakla imaš one plastične koji se pričvršćuju jednim šrafom, imaš ih u svakoj radnji za okove i šrafove. Naravno ostaviš ram da prenoći u stegama i dalje šta ti je volja. Ako misliš da su ti keksići slabi stavi dva ili tri na mestu spoja, naravno ako širina dozvoljava.
Slobodno idi keksom. Pri tim dimenzijama vrata, drzace vise nego dovoljno.
Ako bas hoces na sigurno, a ne verujem da imas mesta za dva keksa uzduz stavi duple keksice paralelno. Umesto na sredini, keksaj na trecini debljine univera tako da mogu da stanu dva jedan do drugog.
Hvala ljudi , znaci jedan keksic opusteno drzi bez obzira sto ABS odbija , svidja mi se ideja da se napravi veci keksic a ovo sa keksicima paralelno cu odmah isprobati na nekim restlovima u sv slucaju utorak stize materijal pa ako uspem bice slika, ... ako ne kumova zena ima da me odrobija ... pozzz veliki
ma bice to ok samo nemoj zaliti na lepku(mislim da ti savet od boleta nece moci odraditi posao(sa 2 paralelna keksica)jer kad budes zalepio moze da ti univer nabubri na tom mestu,ok je savet(boletov)samo imas jako malu debljinu materijala.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!