Угаона клупа, помоћ

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Kod stolica su uglavnom noge ravne, a naslon nagnut pod odredjenim uglom.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

E kod ovih nije
Ne veruj ženi koja laže...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Postoje i potpuno ravni.
Naravno zakoseni su udobniji.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

Samo u slucaju da nisu do zida. Ne znam gde udara glava kad se lepo zavalis u zakosenu? (Verovatno u zid). Kod ravnih, kada su do zida, to ne moze da se desi jer nema zavaljivanja vec sedis uspravno.
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

annenad wrote:Ja sam ih imao na jednoj, bas takvoj garnituri. Sasvim obicna (nefazonirano drvo) sa ravnim naslonima. Mislim da sam je kupio davne 1998 godine (prosli vek) u Jugodrvu). Tek toliko. Naravno imala je i sanduk ispod sedista + sto + tri stolice....
:D:D:D

Iste godine i ja kupio + sto + 2 stolice.Sto preradjen na jednu nogu radi ustede u prostoru( mali stan).Sanduk ispod sedista.Imaju mebl na naslonima i sedistima
Otprilike kao ona na mojoj slici.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

Moje nisu bile tako masivne, obicne letvaste (5 cmx1,5 cm) i tako sastavljena konstrukcija. Imam je jos uvek rasklopljenu negde na tavanu. Mali stan, stiglo dete pa ugaona napolje da se ubaci jos jedan lezaj. Takva je sudbina dobrog i prakticnog namestaja. Sto i stolice sam tzadrzao....=D=D=D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

annenad wrote:Samo u slucaju da nisu do zida. Ne znam gde udara glava kad se lepo zavalis u zakosenu? (Verovatno u zid). Kod ravnih, kada su do zida, to ne moze da se desi jer nema zavaljivanja vec sedis uspravno.
A, pa za to postoji ova "policica" na vrhu sa zadnje strane. Da ih odmakne od zida. Ne mora da bude bas ovliko duboka kao sasina, al ako ima prostora, ne smeta. Zgodno je za odlaganje svega i svacega (piksle, novine, bakine naocari koje posle svi trazimo po kuci...)
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Ako ti ovo odgovara, mogu da ti posaljem komplet skice svih elemenata u dwg formatu!
То би ми највише одговарало, ако можеш пошаљи.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Na mucih se dok provalih kako da prebacim iz dwg u format slike!!!

Ovo je bocna strana koja je kod mojih klupa od panel ploce al je mozes praviti od bilo kojeg plocastog materijala, po zelji!
Image

Uploaded with ..us
Ako ti nesto oko kota nije jasno pitaj jer sam se trudio da sve iskotiram na jednoj slici pa ima previse linija!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Evo ovdje imas prakticno sve sto je bitno, a ako jos nesto treba slobodno pitaj!!!
Image

Uploaded with ..us
Post Reply