stolica za plažu

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
belushi
Šegrt

stolica za plažu

Post by belushi »

Potreban mi je nacrt sa dimenzijama delova za ovakvu stolicu. Pokusao sam da pravim slicnu ali bez naslona za ruke po nekom nacrtu koji sam nasao na net-u, pa sam skoro upropastio materijal. Dimenzije su takve da se moze sklopiti u tri polozaja ali samo kao lezaljka a meni treba stolica pa da ide u lezaljku. Ne bih da eksperimentisem sa dimenzijama na osnovu slike jer imam materijala taman za jednu stolicu.
Unapred zahvalan.Image
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

nacrti i dimenzije stolice, slicna tvojoj je na ovom linku a mozda moze i ova
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ne znam odakle si al ti predlaem da se manes crteza i kontaktiras firmu Trifunovic iz Pranjana kod Cacka!!!
Kod njih ta stolica kosta 15 evra gotova na veliko!!!!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ima i ovde: http://www.kolibica.com/, ali ipak je ovo stolarski sajt, i svima je draze da naprave sami! :)
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Nemam vremena sad da trazim, ali izgugluj malo, ima po netu tih planova koliko ti volja!
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Nikola wrote:ali ipak je ovo stolarski sajt, i svima je draze da naprave sami! :)
Ok znam da svako voli svoj rad, ali ako covjek misli da pravi vecu seriju sigurno mu nece skodit da zna kolika je cijena kod drugih!!!;)
belushi
Šegrt

Post by belushi »

Hvala Tisleru, ova prva kao model, liči na moju ali je mala - za decu.

Znam da ima da se kupi, ali hoću sam da napravim. Imam malo kuvane bukovine, taman za nekoliko stolica. Puno bi mi znacio gotov plan sa dimenzijama, ali ako nema moraću da procenjujem dimenzije sa slike.
Hvala svima.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pa kad vec hoces sam da napravis nema smisla da uzimas crteze od drugih jer onda opet to ne bi bio tvoj proizvod, vec usvojeni!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:Pa kad vec hoces sam da napravis nema smisla da uzimas crteze od drugih jer onda opet to ne bi bio tvoj proizvod, vec usvojeni!!!
pa zasto da izmislja toplu vodu kad je to vec neko uradio(i kopiranje je domisljato i lukavo):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Sa malo izmena to ce biti njegov proizvod.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pa eto ima sliku pa nek kopira, car je u razmisljanju kako nesto napraviti da funkcionise (bar meni) a ne blanjati, busiti, srafiti ... u tome nema zadovoljstva ako ti drugi sve da na izvolte!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ta konstrukcija stolice postoji vec 100-nak i vise godina, tako da nije u pitanju kopiranje, posto je to vec "opstepoznat" dizajn.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

mbole wrote:Ta konstrukcija stolice postoji vec 100-nak i vise godina, tako da nije u pitanju kopiranje, posto je to vec "opstepoznat" dizajn.
princip je isti
sve ostalo su nijanse
Дођох, видех, побледех
belushi
Šegrt

Post by belushi »

U pravu je Sasa:
Pa kad vec hoces sam da napravis nema smisla da uzimas crteze od drugih jer onda opet to ne bi bio tvoj proizvod, vec usvojeni!!!
Problem je sto imam ogranicenu kolicinu pripremljenih letvica od kuvane bukovine pa sam zato trazio vec provereni nacrt sa dimenzijama jer nemam prostora za probe i greske.

Hvala.
Post Reply