Popravljanje PU farbe na vratima
Popravljanje PU farbe na vratima
Sobna vrata od MDF-a, farbana PU bojom (ako se dobro sećam RAL 1014), oštećena su malo pri dnu. Zapravo, samo je farba malo okrznuta. U jenoj flaši imam malo originalne farbe koju mi je majstor ostavio za slučaj da mogu da ofarbam oštećeno mesto. Sećam se da je tad pominjao i neki katalizator koji valjda treba da se doda u tu farbu, ali je meni izvetrelo iz glave kako i šta. Å ta sad da radim? Da li samo da farbom zamažem oštećeno mesto, ili moram da nabavim i katalizator? Ako treba katalizator, onda koji i kako se sa njim radi?
slusaj ovako:
da bi farba vezala i stvrdnula moras uzeti katalizator odgovarajuci(trazi tamo odakle je farba kupljena) jer u principu pu-lakovi mogu da se mesaju svaki sa svakim ali to samo u iznimnim situacijama(najbolje isti proizvodzac za sve)on se mesa 50%tezinski ako nemas vagu moze i 50%volumenski iliti narodski receno 2:1farba-katalizator.
ako ces farbati cetkom ili pistoljem(sto ti preporucujem)moraces malo i razredzivaca da kupis(koji se mesa (na zamesanu farbu sa katalizatorom)10-20% ,u slucaju da ces farbati cetkom moras biti veoma brz na ovoj temperaturi.
pretpostavljam da su ti vrata farbana u matu.
pozdrav!!!:)
da bi farba vezala i stvrdnula moras uzeti katalizator odgovarajuci(trazi tamo odakle je farba kupljena) jer u principu pu-lakovi mogu da se mesaju svaki sa svakim ali to samo u iznimnim situacijama(najbolje isti proizvodzac za sve)on se mesa 50%tezinski ako nemas vagu moze i 50%volumenski iliti narodski receno 2:1farba-katalizator.
ako ces farbati cetkom ili pistoljem(sto ti preporucujem)moraces malo i razredzivaca da kupis(koji se mesa (na zamesanu farbu sa katalizatorom)10-20% ,u slucaju da ces farbati cetkom moras biti veoma brz na ovoj temperaturi.
pretpostavljam da su ti vrata farbana u matu.

pozdrav!!!:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Valjda si mislio 1:1.singer wrote:on se mesa 50%tezinski ako nemas vagu moze i 50%volumenski iliti narodski receno 2:1farba-katalizator.
Jeste, vrata su u matu, a oštećenje je minimalno. Pozvaću firmu koja mi je napravila vrata da ih pitam koji tačno katalizator da kupim (valjda nije skup jer mi treba samo kap).