Popravljanje PU farbe na vratima

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
tika_spic
Šegrt

Popravljanje PU farbe na vratima

Post by tika_spic »

Sobna vrata od MDF-a, farbana PU bojom (ako se dobro sećam RAL 1014), oštećena su malo pri dnu. Zapravo, samo je farba malo okrznuta. U jenoj flaši imam malo originalne farbe koju mi je majstor ostavio za slučaj da mogu da ofarbam oštećeno mesto. Sećam se da je tad pominjao i neki katalizator koji valjda treba da se doda u tu farbu, ali je meni izvetrelo iz glave kako i šta. Å ta sad da radim? Da li samo da farbom zamažem oštećeno mesto, ili moram da nabavim i katalizator? Ako treba katalizator, onda koji i kako se sa njim radi?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

slusaj ovako:
da bi farba vezala i stvrdnula moras uzeti katalizator odgovarajuci(trazi tamo odakle je farba kupljena) jer u principu pu-lakovi mogu da se mesaju svaki sa svakim ali to samo u iznimnim situacijama(najbolje isti proizvodzac za sve)on se mesa 50%tezinski ako nemas vagu moze i 50%volumenski iliti narodski receno 2:1farba-katalizator.
ako ces farbati cetkom ili pistoljem(sto ti preporucujem)moraces malo i razredzivaca da kupis(koji se mesa (na zamesanu farbu sa katalizatorom)10-20% ,u slucaju da ces farbati cetkom moras biti veoma brz na ovoj temperaturi.
pretpostavljam da su ti vrata farbana u matu.:|
pozdrav!!!:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tika_spic
Šegrt

Post by tika_spic »

singer wrote:on se mesa 50%tezinski ako nemas vagu moze i 50%volumenski iliti narodski receno 2:1farba-katalizator.
Valjda si mislio 1:1.

Jeste, vrata su u matu, a oštećenje je minimalno. Pozvaću firmu koja mi je napravila vrata da ih pitam koji tačno katalizator da kupim (valjda nije skup jer mi treba samo kap).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cesto je 2:1, mada ima i 1:1. U svakom slucaju pitaj prodavca.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

tika_spic wrote:Valjda si mislio 1:1.
.
ne mislio sam bas na 2:1.
100g farbe-50g katalizatora.;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
izzvy
Brzi dodavač alata

Post by izzvy »

u zavisnosti koja je firma laka taj i katalizator ide....ili 50%moze i 25 a kod diplona samo 10%katalizatora
Post Reply