Stilska garnitura - farbanje drveta u srebrnu boju
Stilska garnitura - farbanje drveta u srebrnu boju
Zelim da pretapaciram i ofarbam stilsku garnituru (Viktoria - Simpo ako je neko upoznat), ali imam problem oko odabira farbe za drvenu bazu. Naime, odlucila sam se za boju srebra ili neku sivo-metalik varijantu posto ce mebl biti crne boje. Postavila bih fotke, ali ne umem.
Situacija je takva da majstor kog sam nasla preporucuje poliuretansku boju koja meni jako lici na obicnu sivu boju, pa se bojim da efekat nece biti ni blizu onoga sto sam zelela da postignem. Zato molim za vase strucno misljenje i savet kako bi moja garnitura izgledala poput onih zlatnih stilskih samo u srebrnoj varijanti.

Last edited by marija on 01 Jul 2010 14:12, edited 1 time in total.
da bih dobila zeljeni efekat postupak je sledeci(majstor koji ti radi verovatno zna ,ali ovo je zbog tebe da i ti budes upoznata sa procesom farbanja tvojih stolica):dobro ti je preporucio PU-lakove,mora ici dve ruke osnovne bele,pa srebrnaRAL 9006 I nakon toga dve ruke PU-laka(transparentnog(u sjaju,polumatu ili matu.
pozdrav!!!

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Hvala puno na uputstvu za postavljanje slika i dobrodoslici i na ovom odgovoru majstora majstora.
Naime, ovako izgleda sada
a ja bih makar priblizno ovome volela da dobijem

a ja bih makar priblizno ovome volela da dobijem

Last edited by marija on 01 Jul 2010 17:11, edited 1 time in total.
sa ovim sto sam ti preporucio neces dobiti bas to jer to na slici je specijalni efekat(konkretno kod sayerlacka-if 420/36 galax srebro),kao i srebro prah(xt 6701/38)
specijalne efekte imaju i ostali proizvodjaci poliuretana.raspitaj se kod proizvodjaca:milesi,ica,basf,alcea,icro
ono sto sam ja napisao dobices siva-metalik(kao kod kola)
inace meni to lici kao da je prskano srebro za solundare od peci(to imas u svakoj farbari):)
pozdrav!!!
specijalne efekte imaju i ostali proizvodjaci poliuretana.raspitaj se kod proizvodjaca:milesi,ica,basf,alcea,icro
ono sto sam ja napisao dobices siva-metalik(kao kod kola)
inace meni to lici kao da je prskano srebro za solundare od peci(to imas u svakoj farbari):)
pozdrav!!!
Last edited by singer on 01 Jul 2010 17:35, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Hvala na savetima. Majstor je resio da pripremu odradi tako sto ce postojecu farbu matirati smirglom (ili kako se to vec radi), a nece smirglati do samog drveta. Mislim da je upravo takva podloga razlog sto imam tako suzen izbor boja i vrsta farbi. Ne mora da se sija kao fotelja na slici, ali onaj rekamije sa donje slike ima odgovarajucu boju. Moze li taj srebro prah da se doda u boju i gde mogu da ga kupim u Nisu? Majstor farba kompresorom, pa imajte to u vidu. Bas je smesno sto ja sad radim njegov posao raspitujuci se ovde, ali verujem vam na rec pa cu isterati na svoje.
zovi firmu u Bg(GOLDA)pa vidi ko radi sayerlack u Nisu(verujem da ce te ljubazno uputiti),ako ne poslace ti city-em sve sto treba.
pozdrav!!!

pozdrav!!!
Last edited by singer on 02 Jul 2010 17:03, edited 1 time in total.