Imam odredjenih problema vezanih za sudoperu pa sam naisao na ovu temu. Naime, uselio sam se u stan skoro i sto se tice sudopere zatekao sledece stanje. Sudopera je slicnog tipa kao sa slike ( http://www.tehnomanija.rs/katalog/pyram ... 07301.html ) Problem je sto uopste nije pricvrscena za kabinet sa vratima koji se otvara ispod nje, tj kao da zeva, posto prednji deo (stranica suprotna zidu i slavini) moze da seta gore dole otrpilike nekih par cm. Takodje problem je kad se stavi previse sudova na sudoperu u plasticnu policu za susenje, sudopera postane teska i ponekad se spusti te vrata od kabineta ne mogu da se otvore ( udaraju u sudoperu iznutra pri otvaranju) ako neko razume sta hocu da kazem. Pretpostavljam da taj problem sa setanjem je mozda sto nema tih pricvrscenih zabica koje drze sudoperu ? Pretpostavljam posto nemam iskustva sto se tice toga.
Takodje oko sudopere nema nigde silikona ni gume koja bi zaustavila vodu. Ja sam upravo kupio tu samolepljivu traku (po preporuci) samo tanju verziju, bas tu bolju koja ima trakicu preko lepljive strane. Pravilno sam je namestio, pritiskao i susio fenom, medjutim odlepila se posle 2 nedelje. Pretpostavljam da bih bolje prosao sa silikonom i nekom gumom?
Sad me interesuje kako pravilno fiksirati sudoperu i popuniti i zastiti deo oko nje da ne otice i prodire voda? Takodje sta bi mi sve trebalo od materijala da to sredim i gde bih mogao da uzmem?
Pitanje oko sudopere
Evo, pošto imam nekog iskustva u montažama, mogu ti reći da se radi o nasadnom sudoperu koji se ne montira na element bez silikona. Postoje kutni profili koji se kupe za montažu tog sudopera i montiraju se unutar elementa - jedan kraj se ušarafi u korpus elementa a drugi se kači na sudoper.
Nadam se da sam ti pomogao.
Nadam se da sam ti pomogao.
Sudoper bi trebalo da ima "zabice", kojima se vezuje za plocu.
One uvek dolaze uz samu sudoperu, ali izgleda da je "majstora" mrzelo da ih montira. Pogledaj mozda u nekoj radnji imaju odgovarajuce. Sa donje strane sudopera trebalo bi da postoji nekoliko "usiju" od lima za koje se zabice vezuju.
Ovo sa vratima bas ne kapiram sta tacno mislis. Uslikaj kako to izgleda, pa da vidimo kako da se leci.
Sto se tice zastite od prodora vode, uz sudopere obicno dolazi odgovarajuca masa za dihtovanje (ja je nigde nisam nasao u prodaji), koja taj posao odradjuje bas kako treba, naravno pod uzlovom da je sve ostalo uradjeno kako valja. Ono sto malo njih zna je da ta masa treba da se ugreje, kako bi vezala. Greje se fenom, naravno ne na najjacem da se ne bi spalila povrsina ploce.
No posto nju verovatno nemas, ostaje ti samo sanitarni silikon.
Nabavi zabice, probaj kako to lezi, lepo ocisti, namazi ivicu sudopere sa donje strane "bogato", pritegni sudoper zabicama, i dobro obrisi sav visak koji je iscureo (kad se stegne nema vise nista od brisanja, ostace "umazano").
No ono sto mene brine je kako je izvedena ta prednja strana, da tu mozda ne fali "materijala" to jest da nema za sta da uhvate zabice.
Dok se ne vidi (slikica) svi saveti su "napamet"
One uvek dolaze uz samu sudoperu, ali izgleda da je "majstora" mrzelo da ih montira. Pogledaj mozda u nekoj radnji imaju odgovarajuce. Sa donje strane sudopera trebalo bi da postoji nekoliko "usiju" od lima za koje se zabice vezuju.
Ovo sa vratima bas ne kapiram sta tacno mislis. Uslikaj kako to izgleda, pa da vidimo kako da se leci.
Sto se tice zastite od prodora vode, uz sudopere obicno dolazi odgovarajuca masa za dihtovanje (ja je nigde nisam nasao u prodaji), koja taj posao odradjuje bas kako treba, naravno pod uzlovom da je sve ostalo uradjeno kako valja. Ono sto malo njih zna je da ta masa treba da se ugreje, kako bi vezala. Greje se fenom, naravno ne na najjacem da se ne bi spalila povrsina ploce.
No posto nju verovatno nemas, ostaje ti samo sanitarni silikon.
Nabavi zabice, probaj kako to lezi, lepo ocisti, namazi ivicu sudopere sa donje strane "bogato", pritegni sudoper zabicama, i dobro obrisi sav visak koji je iscureo (kad se stegne nema vise nista od brisanja, ostace "umazano").
No ono sto mene brine je kako je izvedena ta prednja strana, da tu mozda ne fali "materijala" to jest da nema za sta da uhvate zabice.
Dok se ne vidi (slikica) svi saveti su "napamet"
Ah tek sam sad ukapirao da se radi o nasadnoj sudoperi (kad ne citam na tenane, nego trcim).
Tu je definitivno lose odradjena prednja strana korpusa, tako da se ustvari prednja strana sudopere oslanja na "nista". Nagledao sam se takvih "majstorluka", ali svaki je "majstorisao" na svoj nacin, tako da bez slike slaba vajda.
Tu je definitivno lose odradjena prednja strana korpusa, tako da se ustvari prednja strana sudopere oslanja na "nista". Nagledao sam se takvih "majstorluka", ali svaki je "majstorisao" na svoj nacin, tako da bez slike slaba vajda.