pomoc oko debljace??
- rushinbrain
- Majstor majstora
pomoc oko debljace??
-nosio sam nozeve na brusenje ,vratio ih nazad i sad mi dolje kad guram na debljacu na pocetku i kraju ostavlja udubljenje desetinku mm
-od ruba daske 5 cm
-ravnalica/debljaca robland
nitko nista nije diro i sad mi ostavlja tragove ne kuzim
-one federe koji pritiscu lager od valjaka nemaju mogucnost stelanja????
-od ruba daske 5 cm
-ravnalica/debljaca robland
nitko nista nije diro i sad mi ostavlja tragove ne kuzim
-one federe koji pritiscu lager od valjaka nemaju mogucnost stelanja????
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D

- rushinbrain
- Majstor majstora
- rushinbrain
- Majstor majstora
Mislim da je ovo viewtopic.php?pid=27257#p27257rushinbrain wrote:bila je vec jednom rasprava tu al ju nemrem nac isto je nekom trag ostavljalo....neznam kako se to zavrsilo
To je problem koji se desava zbog valjaka koji pritiskaju dasku prema ploci, mada mi je sumnjivo to sto taj problem nisi i ranije imao jer to nema veze sa ostrenjem i postavljanjem nozeva!
Dakle kad uguras dasku i pogonski valjak je uhvati samo jedan valjak pritiska komad prema ploci i on to ne moze uraditi toliko dobro kao kad uhvati i drugi valjak za pritiskanje sto je nazalost kasno jer je steta vec nacinjena! To vise dolazi do izrazaja kod vecih komada!
Jedino rjesenje je da ne pustas dasku kad je povuce pogonski valjak vec da je pridrzavas u nivou ploce ili malo iznad sve dok ne uhvati i drugi valjak za pritiskanje, a isto tako nemoj je pustiti sama da izlazi iz masine vec je docekaj i opet pridrzavaj u nivou ploce dok se obrada ne zavrsi!
Dakle kad uguras dasku i pogonski valjak je uhvati samo jedan valjak pritiska komad prema ploci i on to ne moze uraditi toliko dobro kao kad uhvati i drugi valjak za pritiskanje sto je nazalost kasno jer je steta vec nacinjena! To vise dolazi do izrazaja kod vecih komada!
Jedino rjesenje je da ne pustas dasku kad je povuce pogonski valjak vec da je pridrzavas u nivou ploce ili malo iznad sve dok ne uhvati i drugi valjak za pritiskanje, a isto tako nemoj je pustiti sama da izlazi iz masine vec je docekaj i opet pridrzavaj u nivou ploce dok se obrada ne zavrsi!
- rushinbrain
- Majstor majstora
Singer je u pravu ploca ti garant ima lufta, jer ti je različit pritisak na plocu sa jednim valjkom koji zahvati dasku a drugaciji pritisak sa dva valjka. Na tim pritscima se pokaze luft ploče koji je minimalan ali na vagu to pokaze. Ja sam te probleme resavao nekim kolegama i mogu ti reci da su nezgodni za otklanjanje. POstoji jos jedna mogucnost ali manje verovatna da ti abrihter ne skida ravnomerno pa ti se pojavljuje dole izmedju ploče i daske luft.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
- diplmajstor
- Majstor
- rushinbrain
- Majstor majstora
e sad vec imam materijala za provjerit..
-odmah mogu odbacit teoriju posluzioca ako ste mislili na mene jer nije problem u meni
-odbacujem i da ako gore poravnam da malo nosi na krajevima jer sam isprobo gurat pohoblanu dasku prije mjenjanja nozeva i poslje(iako to nema veze s nozevima)
-pogonski sumnjam da je popustio jer mislim da je ovdje ispravna teorija da donja ploca klacka desetinkku mm, znaci kad prvi kotac pritisne plocu ona se nagne,kad daska prodje do drugog kotaca valjka ide ok,i kad izlazi samo ju jedan stisce i opet se klacka valjda na onu stranu...
-a nema smisla kratit 5 cm s jedne i s druge strane!!
dipl nekuzim ovo sa samostojecim valjcima
-odmah mogu odbacit teoriju posluzioca ako ste mislili na mene jer nije problem u meni
-odbacujem i da ako gore poravnam da malo nosi na krajevima jer sam isprobo gurat pohoblanu dasku prije mjenjanja nozeva i poslje(iako to nema veze s nozevima)
-pogonski sumnjam da je popustio jer mislim da je ovdje ispravna teorija da donja ploca klacka desetinkku mm, znaci kad prvi kotac pritisne plocu ona se nagne,kad daska prodje do drugog kotaca valjka ide ok,i kad izlazi samo ju jedan stisce i opet se klacka valjda na onu stranu...
-a nema smisla kratit 5 cm s jedne i s druge strane!!
dipl nekuzim ovo sa samostojecim valjcima
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D

verovatno imas ispred ploce fixirung da zasrafis(ako i onda se to desava moguce da ti lezajevi na valjcima imaju lufta)svi takvi problemi na masinama koji se manifestuju u vidu "grizenja"daske,glupih zvukova....su posledica lufta lezajeva,kad to sve isproveravas ostaje ti da izvadis valjak i da vidis da lezajevi nemaju lufta.pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- diplmajstor
- Majstor
Strvar izgleda kao tronozac na cijem je vrhu valjak koji se vrti oko x oserushinbrain wrote:dipl nekuzim ovo sa samostojecim valjcima

Lakse bi islo uz crtez, ali mi se nesto neda da crtam

Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače