Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
rushinbrain wrote:
ajde pustimo mjesecnu zaradu
-koliko bi naplatio za jednu po ovom gore
Ne znam. Pod uslovom da imaš kupca, za taj trud koji si naveo ne bih išao ispod 300 evra. Druga je stvar ko je spreman to da plati.
Svaka čast za pokušaj, pošto je u ovim krajevima lakše nešto napraviti nego mu odrediti realnu cenu (pogotovo kad ima kreativnih i umetničkih elemenata). Matematici koju predlaže metabo po kojoj čovek/dan vredi oko 32 evra što je OK . treba dodati korektiv u vidu socioloških i psiholoških momenata koji nažalost cenu vuče na niže.
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Bolje zatvorite birtiju nego da idete ispod cene Tako ćete vrlo brzo ostati i bez para i bez alata
Unikate treba gledati kao unikate a ne kao proizvod po porudžbini. Kad proizvod praviš za nepoznatog kupca on mora biti skuplji nego kad unapred znaš kod koga će on završiti. Sve ostalo je "rad u korist svoj štete". Za ovakvu lampu možeš staviti i 50 evra i to će opet nekome biti skupo.
vidim ja da smo tu negdje u razmisljanju.
mogu samo nadodat da ja trazim 2,500 kn
-za blize poznanike 2,000 kn znaci di se cak jedva namiri neki surovi rad,satnica odnosno dnevnica.
Meni je to ogroman problem omjer cjena kvaliteta.
Ako stavis visoku cijenu,ne kupuje se
Ako smanjis cijenu,podcjenjujes sebe i dajes se izrabljivati i jos se rjetko kupuje
Najbolje gljive uzgajat.
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D
Musterije se daleko lakse odlucuju na kupovinu kada je cena poznata.
Onaj koji ne bi platio tu cenu, ce ionako odustati nakon kontakta kad mu je kazes, tako da nisi nista izgubio (ili barem jako malo, posto je verovatnoca da ga ubedis, minimalna).
Postoji zato kategorija onih koji isto tako nemaju predstavu koliko bi to kostalo, mozda bi kupili kada bi znali cenu, ali ih ili mrzi da zivkaju/salju mailove ili misle da je cena previsoka pa i ne pokusavaju. Njih "dobijas"
Mi cesto upucujemo ljude da pogledaju neki materijal na artinvestov sajt ili da pogledaju alat na wobyjev sajt upravo zato sto tamo postoje cene (woby je nesto zbrljacio zadnje vreme, pa ih nema, ali dugo su tu bile).
Ja sam cesto kad neznam koliko bi nesto kostalo idem na artinvestov sajt (iako retko kupujem od njih, jednostavno mi nisu zgodni za parkiranje). Samim tim ti sajtovi imaju veci broj "pogodaka". Usled toga, kada neki "Pera" odgugla "iverica beograd" veca je verovatnoca da ce stici na njihov nego na neki drugi sajt. Naravno automatski raste i verovatnoca da nesto kupi od njih a ne od nekog drugog.
Ovo nije bas potpuno primanjljivo u tvom slucaju, ali je princip isti.
Nedavanje cena je izgleda "balkanski recept". Gde god drugo pogledas na netu svaka trgovina ima cene (proizvodjaci su druga prica). Meni je to tako normalno ko sto je normalno da na mleku u samposluzi pise cena. To vazi i za male "manufakturne" prodavnice gde ljudi nude upravo ovakve proizvode kao ti (unikatne komade, male serije...)
Cak kad bi terali "ma na konac", ukoliko je moguca kupovina preko web stranice, prodavac bi po zakonu bio obavezan da ima istaknute cene, posto je to u sustini maloprodaja, a po zakonu u svakom maloprodajnom objektu cene moraju biti jasno i vidno istaknute (web je samo lokacija na kojoj se prodavnica nalazi, zakonski ni po cemu se ne razlikuje od fizicke prodavnice).
istina annenad..jos nije u funkciji kak spada...bas dostukavam za iza.
zajebo sam teziste mi je blizu naslona i kad odes iza nema te sta vratit nazad,,eto sad radim na tome..
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D