Krevet na rasklapanje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
velja
Vrhunski majstor

Krevet na rasklapanje

Post by velja »

Posto sam skrcao trosed na kome smo spavali zena i ja javila se potreba za drugim krevetom.
Krevet bi trebalo da se sklapa, da preko dana bude za sedenje a nocu da se rasklapa. Duzina bi trebalo da bude 200 a sirina bar 160cm. Dobro bi bilo da mogu da se koriste 2 standardna duseka. KOja je preporuka za izradu (koji mehanizam, resenje...) a koji predlog za kupovinu?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

I ja jurim takvo rešenje odaaavno. Kupiti ga nećeš sigurno jer nema.
Padale su mi razne konstrukcije na pamet, ali ni sa jednonm nisam bio zadovoljan.
Ako nešto rešiš OBAVEZNO nas informiši jer je to opšti problem.
(Singer nema tih problema :) )
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ono sto sam danas gledao je najpribliznije onom sto trazim. Simpova klik-klak varijanta. 30000din.
Ono sto mi se dopadaje:
-Idu klasicni duseci
-duseci se ne lome
-ima kutiju za posteljinu
-Ide i presvlaka uz njega

Ono sto mi se ne svidja:
-Krevet stoji popreko (onaj do zida preskace onog drugog kad izlazi)
-Duzina je 190, sto je meni sa 180cm visine malo, s obzirom da je tu i jastuk koji "skracuje" krevet pa pete vire napolje.
-Nema izdignuto uzglavlje pa jastuk pada na pod.

Postoje i mehanizmi posebno, kod jedne firme u Zemunu. Sa metalnim postoljem kosta oko 11000.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

:P
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
čvorislav
Precizni šegrt

Post by čvorislav »

ovo je super ideja

Image ili ovo Image ili ovo Image
Last edited by čvorislav on 21 May 2010 12:42, edited 1 time in total.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

Ja vec odavno trazio i niko nije mogao da mi odgovori.
Ovde je ono sto sam ja nasao...
viewtopic.php?id=1000
Ne veruj ženi koja laže...
digger
Majstor

Post by digger »

koliko se secam, na Dorcolu je bila neka privatna prodavnica namestaja, koja je imala krevete i fotelje na rasklapanje, u stvari nesto kao fioke, ako se ne varam. Interesantno resenje. Mozda ti tako nesto odgovara?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ovako nešto bi bilo interesantno i za homemade varijantu. Nema tu nekih specijalnih mehanizama...

Image
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Nema tu nekih specijalnih mehanizama...
Sav mehanizam su makaze za klasican Kauc(600-900rsd)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Jedino, kolko vidim, prave se specijalni dušeci za ovaj sistem. Ne znam kako oni izgledaju i da li bi mogla dva obična Jogi (ili neka fensi penasta) dušeka po 80cm širine i min 15cm debljine.
čvorislav
Precizni šegrt

Post by čvorislav »

bio je u časopisu SAM svoj majstor ( Zagrebačko izdanje) s početka 90 - tih godina jedan projekat kreveta sa drvenim mehanizmom. na naslovnoj je bila neka devojčica sa rancem na ledjima, ako neko možda ima arhivu tog časopisa.

ja sam to imao, ali je u nekoj seobi sve ispomerano pa će biti djavolski trud naći to.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Otvori moj sajt pa kliknes na kreveti gdje na drugom listu imas trosjed na razvlacenje sa jednostavnim drvenim mehanizmom koji se moze lako napraviti!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja evo desetak godina spavam na jednom koji je preko dana bio trosed, a po noci krevet (zadnje vreme ga uglavnom ne sklapam, mrzi me). Ove godine mu je vec vreme za renoviranje (propalo zicano jezgro).
Verovatno ste vidjali takva resenja po buvljacima. U sustini dva kreveta samca, spojena sarkama.
Ne idu duseci, vec je tapaciran. Pravio ga je svojevremeno moj drugar Srle (znaju ga metabo, rade i dule sa druzenja u zemunskoj Zupi).
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Sasa wrote:Otvori moj sajt pa kliknes na kreveti gdje na drugom listu imas trosjed na razvlacenje sa jednostavnim drvenim mehanizmom koji se moze lako napraviti!
Interesantan sistem ali ne znam kako se ponasa onaj srednji deo kad je sklopljen. Mislim da ne ubada u ledja?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Taj srednji sundjer je tu da improvizuje nagib naslona u sjedecem polozaju i bas odgovara za ledja.
Post Reply