"Bračni" krevet

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Robbyn
Šegrt

"Bračni" krevet

Post by Robbyn »

Eto,uhvatih malo vremena pa na osnovu vaših saveta i gledanja slika po netu počeh avanturu pravljenja kreveta.Prvi put radim ovako nešto,pa nemojte zameriti ako ima nekih grešaka,a ima sigurno :)
Još nisam završio,kako budem radio dodavaću nove slike,sve sugestije su više nego dobrodošle :)

Image Image Image Image Image Image Image

Sada kada gledam na slikama izgleda kao da nije simetričan luk kod uzglavlja,mada sam proveravao sa šablonom i izgledalo je dobro :| Možda aparat malo krivi sliku :cool:
Last edited by Robbyn on 04 May 2010 16:18, edited 1 time in total.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Odlicno ti to radis samo napred. Da ga vidimo gotovog.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Sobzirom da prvi put radis krevet sve je super ,jos samo dobar finis i farbanje i to je to...
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Robbyn krevet ti je super meni se iskreno sviđa jer je onako jednostavno ali ipak posebno na svoj način.samo tako i dalje po meni petica.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Robbyn
Šegrt

Post by Robbyn »

Hvala svima,videćemo šta će do kraja ispasti...
Robbyn
Šegrt

Post by Robbyn »

I evo ga u završnoj fazi:

Image

Image

Image

Image

Letve sam samo poređao da vidim kako izgleda,inače ću ih seći još po sredini i učvrstiti šrafovima kada konačno sklopim krevet posle farbanja (ili možda da ostavim letve ovako ucelo?)
Ostaje mi još da izradim petu nogu za sredinu,i farbanje.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Letve ostavi ucijelo nema razloga da ih kidas i predlazem ti da ne stavljas samo petu vec i sestu nogu jer mi se bas ne svidja ovaj L profil koji si stavio da drzi srednju nogu!
Robbyn
Šegrt

Post by Robbyn »

Sasa wrote:jer mi se bas ne svidja ovaj L profil koji si stavio da drzi srednju nogu!
Možda bih mogao samo uraditi dodato ojačanje i ispod L profila i središnje letve koju drži zašrafiti komad letve kako bi rasteretio opterećenje na šrafovima? Mada,kad radim jednu nogu,tu je i druga,od viška glava ne boli.
Hvala na sugestijama.

A letve sam hteo da podelim jer sam video da je tako na kupovnim krevetima,ali ako smatrate da nema potrebe,onda dobro.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

A letve sam hteo da podelim jer sam video da je tako na kupovnim krevetima,ali ako smatrate da nema potrebe,onda dobro.
Na kupovnim krevetim su letve podeljene da bi kutije za pakovanje bile manje.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

metabo wrote:
Na kupovnim krevetim su letve podeljene da bi kutije za pakovanje bile manje.
I mozda zbog boljeg iskoristenja materijala!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Gledam nesto ovaj L profil, pa mi se sve cini da je trebalo da stoji obrnuto. Znaci da bude ispod uzduzne letve, a ne iznad nje. Na taj nacin opterecenje ne bi bilo na srafovima vec na samoj ploci (koja to opterecenje trpi pa trpi, odnosno opterecenje ploce se ne bi promenilo, ali bi opterecenje srafova na cupanje palo na nulu).
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mbole wrote:Gledam nesto ovaj L profil, pa mi se sve cini da je trebalo da stoji obrnuto. Znaci da bude ispod uzduzne letve, a ne iznad nje. Na taj nacin opterecenje ne bi bilo na srafovima vec na samoj ploci (koja to opterecenje trpi pa trpi, odnosno opterecenje ploce se ne bi promenilo, ali bi opterecenje srafova na cupanje palo na nulu).
i ja se slazem :)
moj savet ti je da letvice ne srafis za krevet,ja uzmem gurtne i zaheftam za letvice pa razvucem tako krevet manje skripi.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

singer wrote:i ja se slazem
moj savet ti je da letvice ne srafis za krevet,ja uzmem gurtne i zaheftam za letvice pa razvucem tako krevet manje skripi.
Tebi treba verovati. :D
Ipak prvu i poslednju letvicu treba fiksirati. Ja to radim tako što na njihovim krajevima probušim rupe za drveni tipl 10mm koj jednim krajem ubušim u noseće nočne letve na krevetu.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

metabo wrote:
singer wrote:i ja se slazem
moj savet ti je da letvice ne srafis za krevet,ja uzmem gurtne i zaheftam za letvice pa razvucem tako krevet manje skripi.
Tebi treba verovati. :D
Ipak prvu i poslednju letvicu treba fiksirati. Ja to radim tako što na njihovim krajevima probušim rupe za drveni tipl 10mm koj jednim krajem ubušim u noseće nočne letve na krevetu.
iskustvo je presudno.:lol: pozdrav!!!
Last edited by singer on 19 May 2010 12:29, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

krevet ti je ljepo ispao tu nema riječi sa o detaljima svako ima neko svoje iskustvo koje je uvijek dobro došlo a ti si taj koji će nešto od svega izabrati,u svakom slučaju ljep rad meni se sviđa,pozdrav i samo tako i dalje.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Post Reply