Kad bušim rupe na plafonu, pravim levak od hartije i lepim ga za burgiju papirnom trakom. Rekao sam, ne bušim ja velie rupe i to je dovoljno da skupi svu prašinu. U drugim položajima usisivač i pomoćnik su obavezni.Ne znam da li to koristis ali kad god mozes prilikom busenja betona koristi obican usisivac tik do same rupe.
Rotary hammer bušilice
Evo bas da iskoristim da pitam sve kolege da li su negde u BG-u (ko je odatle) videli dodatak za usisivac koji se prisloni na zid a skuplja prasinu oko rupe.Deo koji ide na zid je prstenastog oblika kroz ciji centar prolazi burgija.
Golema sreca i olaksanje ko to koristi.Video sam negde na stranim sajtovima ali ne kod nas.
Mozda bi se moglo to nekako i u nekoj DIY varijanti napraviti.
Golema sreca i olaksanje ko to koristi.Video sam negde na stranim sajtovima ali ne kod nas.
Mozda bi se moglo to nekako i u nekoj DIY varijanti napraviti.
E pa vidis ja se bas trudim da kad uradim ponesto da bude dust-free, to mnogo cene iste te zene koje treba da brisu.singer wrote:busenje bez prasine sa kazancetom za istu(pih,jaka stvar)ja volim da ima krsa tamo gde se radi,za to su uglavnom zaduzene zene da posle ociste.
A ja volim kada me zene cene

Inace video sam to od Boscha i cista ULTRA pljacka, u proseku im masine iz zelene serije toliko kostaju

Pa sad nije electrik, nije rotary vec polu rotary, a nije ni hamer nego hamercina. Uz dobar zamah 10kgr mase ima veoma dobar efekt, koliki je impact power moze samo metabo da preracuna.ArtCool wrote:Zasto ljudi moraju da imaju masine za sve, lepo kupis stan koji ima samorusece zidove i postedis se tamo neke savetodavacke politike ArtCool-a
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IYgeXWmy ... re=related[/youtube]
Pozz.
Gleado sam sistem kod jednog komsije, najpre su na svaka 10cm busili rupe na betonskom zidu hamercicem SOMA od 800w,
Posle 5-6 dobrih udaraca odvaljivali su blokovi od 50x50x 20 cm. Mnogo brze od bilo kog elektricnog rodjaka

Last edited by dikar on 23 Nov 2010 17:14, edited 1 time in total.