Obradi paznju na sraf zatezac pored tocka za podizanje dihta. To je to. Olabavis ga, podignes diht, zategnes ga i nema gde da bega. Mozes i sa druge strane tako isto da montiras.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Mboletu ili Metabu
Mozda ova zadnja nekoliko posta treba da se prebace u temi o Hobi 89, a ovu temu da zatvorimo posto sam resio problem sa nabavkom. Sad imam jedan sagradjen 90% i jednu "kombinirku"
Pozdrav
Last edited by dikar on 25 Apr 2010 23:51, edited 1 time in total.
Ma da, sam sam to napravio. Zato sam postavio slike da vidis kako sam to resio. Primetio sam da i neke ozbilnije firme imaju takve vrsta kocnica za fiksiranje zeljene pozicije.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Pozdrav Veljo. Posto i ja imam takvu masinu, a nemam originalnu plocu od cirkulara nego neku drvenu(takvu sam je kupio) interesuje me kako je napravljena ta tvoja ploca? Ako moze malo vise detalja i nacrta? Hvala!
Na postojecu plocu sam pricvrstio aluminijumsku plocu debljine 6mm. Pod Na stranice koje su pod pravim uglom u odnosu na list testere pricvrstio sam T profile po kojima klize drzaci firunga. Firung je L profil koji se srafovima steze za T profile. Posto se obe strane firunga podesavaju, imam izgraviranu podeli na ivicama ploce po 1cm. Za finija podesavanja- premeravam.