Skidanje Stakla sa vakumiranog prozora

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
nacks
Dodavač alata

Skidanje Stakla sa vakumiranog prozora

Post by nacks »

Puklo mi je jedno staklo na vakumiranom staklu.Skinuo sam plasticne lajsnice i vidim da je zalepljeno silikonom.Nemoze da se skine a da jedno zdravo staklo ostane da se iskoristi ponovo.kako da rastopim silikon.Hvala
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Moj prijedlog ..kupi drugi termoplan(vakum staklo ) a to baci jer je tesko odvojiti silikon da bi iskoristio ono drugo staklo sto nije puklo...a mozes i nastradat

pozdrav!
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ako je u pitanju silikon izmedju stakla i lajsne zavuces list skalpera i polako rezes. A ako je zalijepljeno onom crnom masom koja se grije uzmes cekic izlomis to staklo koje je puklo pa onda fenom grijes i skidas komad po komad!

Kad budes stavljao novi komad stakla ne zaboravi da ocistis obje unutrasnje strane jer posle nema ciscenja!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja sam rastavljao izopan tako da sam spahtlu(siroku)naostrio i zavukao ispod stakla i polako vukao a ostatke od butila skidao ziletom i posle nitrorazredjivacem ocistio gde je bila lajsna,odneo kod staklara i cao amore.:)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nesto mi se cini da se toliki posao ne izplati preterano, osim ako je staklo nekih bas velikih dimenzija.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

mbole wrote:Nesto mi se cini da se toliki posao ne izplati preterano, osim ako je staklo nekih bas velikih dimenzija.
ili je mozda ostalo zdravo neko niskoemisiono dobrog kvaliteta pa treba zamijeniti obicno koje nije puno skupo!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:
mbole wrote:Nesto mi se cini da se toliki posao ne izplati preterano, osim ako je staklo nekih bas velikih dimenzija.
ili je mozda ostalo zdravo neko niskoemisiono dobrog kvaliteta pa treba zamijeniti obicno koje nije puno skupo!
nadam se da je tako,ja ga nebi cackao ispod 2m2,jer to jedno parce uspara malo para u odnosu na celo novo.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

probo sam ,ne ide ,racunice nema ,sam sebe maltretiras....bolje kupit drugo staklo!!!!
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Post Reply