vistinske mere kuhihje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
riki
Šegrt

Post by riki »

Hvala na savetu:),prijavio sam se.Da probam sad
Image

mislim da sam uspeo
riki
Šegrt

Post by riki »

riki wrote:Hvala na savetu:),prijavio sam se.Da probam sad[url=http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/135_image025.
uploads/thumbs/135_image025.png[/url]
png] mislim da sam uspeo
Ovako bi trebalo izgledati samo nece imati krajni element(so dve vratnici golemi)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Skoro da si uspeo :)
Malo sam izmenio poruku (samo to kako je ubacena slika) kako bi sve leglo na svoje mesto.

No da se vratimo na tvoje osnovon pitanje.
Ovo sto je na slici ima puno elemenata, i to sasvim razlicitih. Nisam siguran da li komodom zoves sve ovo ili samo deo na kome je televizor.

Generalno mogao bi sa srafovima, ako koristis varijantu 1 iz viewtopic.php?id=51
Drugi nacin je excentrima, ali ti tu trebaju ili sabloni ili jako precizno merenje.
Naravno moze i lepljenjim i keksaricom, samo imam utisak da nemas bas previse iskustva, pa ti to ne bih predlozio.
riki
Šegrt

Post by riki »

Komoda nie zovemo svih elemenata u celinu(na slici)za dolni dio moze da ide varijanta 1 ali dio gde se vidi (gorni) tamo sta mogu da uradim bidejki nece imati ukrasni lajsni? pozdrav Riki
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

riki wrote:Komoda nie zovemo svih elemenata u celinu(na slici)za dolni dio moze da ide varijanta 1 ali dio gde se vidi (gorni) tamo sta mogu da uradim bidejki nece imati ukrasni lajsni? pozdrav Riki
Ako mogu da se umešam postoji par rešenja pošto nećeš imati lajsni.
1. kupiš zaštitne nalepnice za glave šrafova
2. postoje i zaštitne kapice za glave šrafova
3. izumbaš oko glave šrafa pa prepeglaš komadić kant trake u istoj boji
4. primeniš postupak šrafljenja kao u varijanti 1

zavisi šta ti se sviđa, šta ti je lakše i za tebe estetski lepše.;)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cak i ako nema lajsne, koiko mogu da procenim sa slike gornja povrsina je preko dva metra visine. Daklem ako ovo ne radis za nekog reprezentativca u kosarci niko nece moci da vidi te srafove.
Naravno ovo ne vazi za srednji deo iznad televizora, ali tu mozes da gornju plocu jednostavno prilepis klasicnim drvenim tiplovima, posto ona nece trpeti nikakvo opterecenje na cupanje.
riki
Šegrt

Post by riki »

Hvala na saveti probacu sutra da zastrafim ali dali ima neki sablon za tiplove kako mogu izbusiti rupu precizno posto nemam kakserica.Imam iskustvo sa ovih raboti ali gde sam radio radio sam sa medijapan,i sa ivericom nisam imao dodir videti ili raditi sa tim.Pretezno sam radio sa sankove mislim one taske stvari za da sank biti lepsi i imati lice .Slikacu sankove i prikaziti da vidite sta sam radio .ok?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ima puno fabrickih sablona za tiplove. Jedino ih treba naci po prodavnicama, buvljacima...
Wolfcraft je imao jedan odlican, Lux takodje ima slican model.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

riki wrote:Hvala na saveti probacu sutra da zastrafim ali dali ima neki sablon za tiplove kako mogu izbusiti rupu precizno posto nemam kakserica.
Riki pogledaj malo po intternetu pošto više firmi pravi šablone za tiplove ( ukoliko imašnameru da radiš sa njima )
evo ovo su neke od adresa firmi a sad vidi da li imaju zastupnike kod tebe
www.wolfcarft.de
www.kwb-burmeister.de

u krajnjem možeš to sa malo muke i preciznog odmeravanja odraditi i sa običnom burgijom od 6mm ili 8mm.
za sada toliko.;)
Post Reply