drvena pločica
drvena pločica
Interesuje me sledece, po kojoj bi mi ceni po komadu neko uradio drvenu pločicu dimenzija 100mmx100mmx13mm, sa samo jedne strane ivica da bude oborena pod 30, da pločica bude ošmirglana do granulacije 120, ne treba da bude lakirano. Drvo od koga se radi treba da bude solidno suvo, dolazi u obzir bukva, orah, jasen, lipa kao materijal za izradu. Prvo bi se uradila probna serija od 100 komada, pa ako bi mi odgovaralo kasnije bi uradili nekoliko hiljada komada, naravno u nekoliko narednih meseci.
Da napomenem veoma je vazno da je debljina pločice svuda ista.
Ako je potrebno poslacu i crtez pločice.
Pozdrav i hvala unapred.
Pozdrav i hvala unapred.
Mislim da uz ovu skicu i sliku je svima jasno.
naravno ako sam uspeo pravilno da ih postavim na forum?
http://www.dodaj.rs/f/3P/bg/VhRCO7c/drawing1.pdf
http://www.dodaj.rs/f/3/va/2Yfz3nd6/drawing2.png

http://www.dodaj.rs/f/3P/bg/VhRCO7c/drawing1.pdf
http://www.dodaj.rs/f/3/va/2Yfz3nd6/drawing2.png
A recimo da ti dades ponudu, 100 kom. cena ?... 1000 kom. cena ? (po komadu)kirner wrote:Interesuje me sledece, po kojoj bi mi ceni po komadu neko uradio drvenu pločicu dimenzija 100mmx100mmx13mm, sa samo jedne strane ivica da bude oborena pod 30, da pločica bude ošmirglana do granulacije 120, ne treba da bude lakirano. Drvo od koga se radi treba da bude solidno suvo, dolazi u obzir bukva, orah, jasen, lipa kao materijal za izradu. Prvo bi se uradila probna serija od 100 komada, pa ako bi mi odgovaralo kasnije bi uradili nekoliko hiljada komada, naravno u nekoliko narednih meseci.
Pozdrav i hvala unapred.
onda se jave ljudi, nekom cena odgovara, neko trazi vise, a neko se nudi da uradi jeftinije.
Ponudu daje uvek onaj ko izvodi radove (bila da pravis kucu ili dascicu).
Nigde jos nisam vido da musterija nudi neku kolicinu para da mu se nesto uradi. Uvek je to bio posao prodavca/izvodjaca/majstora...
Jedina varijanta u kojoj musterija prvi izlazi sa kolicinom para je nesto tipa: hocu da potrosim toliko novca, sta mozete da mi preporucite od cirkulara za te pare.
Nigde jos nisam vido da musterija nudi neku kolicinu para da mu se nesto uradi. Uvek je to bio posao prodavca/izvodjaca/majstora...
Jedina varijanta u kojoj musterija prvi izlazi sa kolicinom para je nesto tipa: hocu da potrosim toliko novca, sta mozete da mi preporucite od cirkulara za te pare.
Prvenstveno hvala puno na pomoci Metabo.
Iskren da budem ceneci svaciji rad, nemam nameru da ja odredjujem cenu, nebi bilo u redu.
Ponude ako ste raspolozeni za ovakvu vrstu posla, saljite na pp ili moze i javno na ovoj temi, odgovara u svakom slucaju.
Te pločice mi trebaju za rezbarenje, nisu postolja, ako mi stvarno uspe posao, sigurno ce biti nekoliko hiljada komada do kraja godine.
Vrlo je vazno kao sto sam i rekao da drvo bude suvo, inace kasnije nece biti izlozeno ni visokoj temperaturi a ni povecanoj vlaznosti, inace to sa peharicima je odlicna ideja.
Inace ovo me podseti na situaciju kad sam ja izradjivao ove pločice, pa posto mi je isto trebalo malo vise komada angazujem ja jednog prijatelja da i on pravi za mene. Posto je bio mnogo znatizeljan zasta ce mi tolike plocice, ja da se malo nasalim kazem mu da ja te pločice posle dobro prokuvam u preradjenom ulju pa mi to koristi kad potpaljujem vatru a prodajem to i drugima. Proslo neko vreme, dosla zima, odem ja kod njega, vidim njegova zena lozi vatru pa neke pločice stavlja u sporet, ja ustanem da pogledam iste ko moje samo crne, tek ce njegova zena:"Ma moj Dragan to napravio rekao mu neki covek da to mnogo dobro". Nisam smeo odmah da se smejem bilo me sramota od njegove zene. Eto malo da se i nasalimo.
pozdrav
hvala na interesovanju
Iskren da budem ceneci svaciji rad, nemam nameru da ja odredjujem cenu, nebi bilo u redu.
Ponude ako ste raspolozeni za ovakvu vrstu posla, saljite na pp ili moze i javno na ovoj temi, odgovara u svakom slucaju.
Te pločice mi trebaju za rezbarenje, nisu postolja, ako mi stvarno uspe posao, sigurno ce biti nekoliko hiljada komada do kraja godine.
Vrlo je vazno kao sto sam i rekao da drvo bude suvo, inace kasnije nece biti izlozeno ni visokoj temperaturi a ni povecanoj vlaznosti, inace to sa peharicima je odlicna ideja.
Inace ovo me podseti na situaciju kad sam ja izradjivao ove pločice, pa posto mi je isto trebalo malo vise komada angazujem ja jednog prijatelja da i on pravi za mene. Posto je bio mnogo znatizeljan zasta ce mi tolike plocice, ja da se malo nasalim kazem mu da ja te pločice posle dobro prokuvam u preradjenom ulju pa mi to koristi kad potpaljujem vatru a prodajem to i drugima. Proslo neko vreme, dosla zima, odem ja kod njega, vidim njegova zena lozi vatru pa neke pločice stavlja u sporet, ja ustanem da pogledam iste ko moje samo crne, tek ce njegova zena:"Ma moj Dragan to napravio rekao mu neki covek da to mnogo dobro". Nisam smeo odmah da se smejem bilo me sramota od njegove zene. Eto malo da se i nasalimo.
pozdrav
hvala na interesovanju
Da ne bude zabune, kao sto sam i napisao, posle dogovora o svemu, prvo sto komada a kasnije kako dinamika posla bude zahtevala, nekoliko hiljada, ovo vazi za ovu godinu, a kao sto rekoh ako posao uspe i moj kupac bude zadovoljan, eto posla i dugorocnije, znaci radili bi i dalje. Nema potrebe za nepoverenjem, izvolite sa ponudom, mislim da sam ja bio sasvim ozbiljan kad sam opisao sta treba da se odradi.
Znate ja znam da relativno svima nama pocinje "sezona" jer smo svi definitivno zimi slabije radili, odnosno unovcavali svoj rad, znam da se poslovi javljaju, i da za ovako nesto nemate vremena jer imate ozbiljnije poslove, ali bez obzira ja vam se zahvaljujem na interesovanju, a ujedno cu biti i strpljiv i cekati...
Znate ja znam da relativno svima nama pocinje "sezona" jer smo svi definitivno zimi slabije radili, odnosno unovcavali svoj rad, znam da se poslovi javljaju, i da za ovako nesto nemate vremena jer imate ozbiljnije poslove, ali bez obzira ja vam se zahvaljujem na interesovanju, a ujedno cu biti i strpljiv i cekati...