T-nut glodala
Prijatelju, NOVO sam glodalo stavio. Puklo je na probnom rezu. Nisam zapinjao kao sivonja. Sad radim iz 3 prolaza sa ravnim, pa ću onda da uradim i profil sa T-nutom, koji nije nov, napravio je jedno 10m kanala. Ja mislim da je JAVOR glavni krivac. Nikad nisam radio sa njim i sad, kad radim sa ravnim glodalom čak je za fi 5 i 4mm dubine to bezbednosni maksimum. Glodalica nije problem
. A ide spooooro.

Evo gotovih kanala, nakon porođajnih muka
. Tri prolaza sa ravnim glodalom fi5mm (obostrano, pomeren za 0,5mm zbog šrafa fi6mm i da bi nut bio na sredini firunga), korak 4-4-2 mm, pa onda profilno T glodalo. Nema zagrevanja, nema paljenja, glodala su cela. A trajalo je...

Više mi ne pada na pamet da radim sa jednim prolazom u bilo šta drugo što nije čamovina, pa ni tada.

Više mi ne pada na pamet da radim sa jednim prolazom u bilo šta drugo što nije čamovina, pa ni tada.

Evo da se pohvalim da sam prosao bez povreda.
Znaci nikada vise KWB glodalo. Napravio sam i kanal pre rada sa ovim glodalom i opet se polomilo cim je doslo do drveta.
http://img72...us/img72/9792/img0392ro.jpg
Znaci nikada vise KWB glodalo. Napravio sam i kanal pre rada sa ovim glodalom i opet se polomilo cim je doslo do drveta.
http://img72...us/img72/9792/img0392ro.jpg
Vidim da je isto glodalo ali u mom slučaju sam JA bio kriv. Isto to koristim već dosta dugo bez problema samo znam kako sa njim. Jedan pogrešan potez i puca. Takva mu konstukcija. Pitao sam te koliko mm imaš do T proširenja od ivice daske. Tu mi se čini da je glodalo slabo leglo u čauru i da je imalo veliki momenat (koji je delova u suprotnom smeru od smera glodanja kanala) prilikom rezanja i da je to razlog pucanju.
To mi se desilo pre dvadesetak dana ali me je nesto zezao aparat pa nisam mogao da skinem slike. Vise mi taj probni komad nije pri ruci. Ako me secanje ne vara visina je takva da je ivica drveta kod pocetka uzeg noza, onog koji bi trebalo da reze kanal. Mislis da je glodalo bilo suvise izvuceno iz celjusti glodalice? Moguce i da je moja greska ali ako nije onda je to lose glodalo. U tvom slucaju je komad metala ostao u drvetu a u mom je frknuo negde pa je mogao zavrsiti i u mesu. To me pomalo plasi.
Ima einhell glodalici za koju sam ja pravio postolje i do sada nisam imao problema. Doduse nisam nesto puno radio pogotovo ne sa ovako "zahtevnim" glodalom.
Hteo sam da saznam da li nesto gresim i ako ne onda da upozorim ostale na eventualni los kvalitet ovih glodala. Jos ima tih glodala u Agaciji po ceni od 830 din ali mislim da cu naruciti CMt od filosa. heb*** pare ako posle imas minsko polje.
Hteo sam da saznam da li nesto gresim i ako ne onda da upozorim ostale na eventualni los kvalitet ovih glodala. Jos ima tih glodala u Agaciji po ceni od 830 din ali mislim da cu naruciti CMt od filosa. heb*** pare ako posle imas minsko polje.