Mozda ovakavi nosaci... da se obrade na dimenzije koje bi se uklopile u odnosu na dimenzije sanka..ako sam dobro raumio pitanje i sliku moglo bi nesto ovakvo ili ...
Last edited by tishler on 31 Mar 2010 13:57, edited 1 time in total.
tishler wrote:Mozda ovakavi nosaci... da se obrade na dimenzije koje bi se uklopile u odnosu na dimenzije sanka..ako sam dobro raumio pitanje i sliku moglo bi nesto ovakvo ili ...
-oni ce na tom djelu jest,sto podrazumjeva cesto naslanjanje i sl.daska ce trpit dosta.
Najbolja ideja zasad koju mogu da smislim je da propustim u elemente toliko koliko viri van.
i elemente da radim do ispod toga.tada plocu zasarafit za elemente.A fronte napravim vece do gornje radne ploce.
-imace manje elemente i tu rupu unutra ali to je najcvrsce.
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D
Koliko vidim na slici ti imaš neku vrstu ledja i pult ti se naslanja na zid, ja bih frezerom sa leve strane napravio nut za metalnu kutiju 20*20 koju bih utiplovao na zid a sa strane tih takoreći ledja bih napravio nosače od armature (naravno što deblja) malo duže koje bih zabušio u pult. Prvo ih namontiraš na ledja i onda kompletan pult navučeš na to tako da naidje na armaturu a sa strane na metalnu kutiju.
Meni se najvise dopada ideja da se prvo napravi donji deo sa ovim sankom kao plafonom, a da se onda na to odozgo postavi ostatak (plus frontovi iz jednog dela). Dobice se vrlo kruta konstrukcija, koja ce tesko da popusti, a izgledace bas "lebdece".
Jedino treba povesti racuna da ne postane "prevrtljivo", posto je sank dosta dubok, a osnova elementa relativno mala. To bi se moglo resiti srafljenjem za zid i/ili pod.