vistinske mere kuhihje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
riki_

vistinske mere kuhihje

Post by riki_ »

Zdravo svima. Koje su vistinske mere za kuhinje(VISINA,SIRINA,DUBINA)I i kako se montiraju vgradni elementi (za pecenje)ne mogu se setiti kako se zove na srpski ali mislim da ste razumeli hvala i pozdrav
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Standarda imas vise.
Dosta lep pregled imas na http://kitchenplanner.alno.de/, pa idi na "Dimension system" na vrhu ekrana (onda izaberi deo koji te zanima).

Montaza ugradne rerne (pećnice), zavisi i od konkretnog modela. Uglavnom se srafe sa prednje strane, a osnlonjene su na donju plocu elementa. Takodje obicno ta ploca mora da bude prosecena, kako bi rerna mogla da sehladi. Obicno uz svaku stigne i crtez sa tacnim merama elementa u koji se ugradjuje.
riki_

Post by riki_ »

Hvala za sajtot video sam ga .Ali sad kazimi 560 mm e dubuna na elementite.Sekli su mi ivericu 540 mm e sad onih 2sm falat dali znaes zasto taka e isecena.pozdrav Riki
djagi
Majstor

Post by djagi »

mislim da nije problem i na 540,samo sto ces fijoke morati da radis na 500mm ako ih imas.
riki_

Post by riki_ »

djagi wrote:mislim da nije problem i na 540,samo sto ces fijoke morati da radis na 500mm ako ih imas.
mislim da moracu da secim plotnu znate 4 sm bice nadvor???nece imati lice.
A za fioki bice 450 ,prema prostoru.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zadnja strana ploce ne ide tacno na zadnju stranu elementa.
Uvek ostavi jedno 2cm pozadi izmedju elementa i zida, da bi tuda recimo mogli da se provuku gajtani. A i zidovi nisu bas vertikalni, niti ravni, pa sa tih 2cm imas fore da to lepo uklopis. Znaci ploca ide skroz do zida, a ledja elementa su odvojena od zida.
Sa prednje strane isto treba malo "viska" to jest da ploca ne bude potpuno ravna sa frontovima. Recimo da kad nesto prospes to kaplje na pod, a ne na frontove.
riki_

Post by riki_ »

Montirao sam kuhinju i doslo je super .Kao sta si rekao onih 2 sm na jednu stranu7 nije bilo ravni sid pa uklopio se va luftom i nije imao problema hvala mnogo. Sad ako mogu pitati na komodu dali elementite da gi lepam ili da gi stegam so strafovi? mislim na krajni elementi za da dobiem lice da ne se gleda straf? Pozdrav Riki-
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Od cega ti je ta komoda (univer ili drvo)? I ako imas neki crtez konstrukcije, pa da predlozimo nacin spajanja.
riki_

Post by riki_ »

otprilika bi trebao biti vako
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Kako? nisi prilozio nista

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
riki_

Post by riki_ »

Ne mogu vmetnuti sliku???
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Gost ne može umetnuti sliku, ali može postaviti link na sliku van sajta.
riki_

Post by riki_ »

Bojan wrote:Gost ne može umetnuti sliku, ali može postaviti link na sliku van sajta.
Ako mozes objasniti kako da uradim toa?
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Podigneš sliku na neki server negde. Klikneš na UPIS ODGOVORA, a zatim klikneš na IMG dugme. Izmedju img tagova umetni link do tvoje slike.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Riki pa lakše ti je da postaneš član i digneš sliku, a verovatno će ti i koristiti da se družiš sa ovolikom bratijom :lol: a i setrama
Post Reply