Grejanje na piljevinu

Razne teme o raznim stvarima
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nista mu ne fali ni ovde, ali moras da malo promenis linkove.
Svi ovi koji vode na elitesecurity (217.26.67.168...) ne rade, zato sto su tamo (sto je normalno) zabranili direktno linkovanje na slike koje su hostovane kod njih.
Znaci za to moras da das link na poruku u njihovom forumu, ili da sliku negde prebacis pa da das link ka njoj.
mladen978
Precizni šegrt

Post by mladen978 »

hvala Vam na ovolikom trudu, ali svi ovi linkovi mi ne daju neku jasnu sliku šta bih trebao da radim u mom slučaju
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

mladen978 wrote:bilo bi mi potrebno da greje i radijatore. Imam negde oko 100m2
U temi u kojoj smo i ovu začeli je neko (izvinjavam mu se za "neko" da ne buh tražio) predložio "klasičnu" piljevaru ili bubnjaru u koju je ubačena spirala od cevi u kojoj se greje voda koja ide u radijatore. Sada pokušavam da nađem negde kako se može odrediti veličina tog apsorbera toplote prema zahtevanoj energiji koju treba preneti. čim nađem pravim matematiku i za tebe i za mene. Dotle moramo da čekamo ili da to odredimo šac-metodom
Дођох, видех, побледех
mladen978
Precizni šegrt

Post by mladen978 »

ok
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

mladen978 wrote:ok
da li si ti siguran da baš to hoćeš- uložak X 2komada, nabijanje piljevine i redom?
Ako ti to odgovara pokušaš da nađeš nekog bravara koji ima mašinu za savijanje cevi.
Uradiš celu piljevaru - volja ti od buradi ili za duži rok trajanja od rezervoara za hidrofor i prema veličini rezervoara uzračunaš koliko metara cevi treba da kupiš i da ti bravar savije u spiralu.
Spiralu ubaciš i učvrstiš između uloška i spoljne peći sa priključcima uzvedenim sa strane i na njih priključiš standardni sistem grejanja.
Poželjno bi bilo da je sistem sa otvorenom ekspanzionom posudom negde na tavanu i da posuda bude bar 50-100 litara. to da u slučaju da regulacija promaje koju bi trebalo napraviti na peći otkaže pa da voda počne da vri.
Ekspanziona posuda treba da ima svoju cev od ulaznog priključka u peć do posude i da nema nikakvih ventila.
Valjalo bi i da sa vertikale vruće vode bude uvedena cev u vrh ekspanzione posude da stalno ubacuje toplu vodu. To neće dozvoliti da kod jakih mrazeva smrzne voda u posudi a i u slučaju ključanja tuda će da izlazi para da bi odozdo u kotao mogla da ulazi voda.
Дођох, видех, побледех
mladen978
Precizni šegrt

Post by mladen978 »

ja sam nesto razmišljao da taj kotao napravim po principu kotla za drva i ugalj samo što bih još ubacio i dimne cevi koje bi dodatno grejale rezervoar sa vodom.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja imam kotao na cvrsta goriva BUDERUS, mogu li njega prepraviti pa da lozim piljevinu po mogucnosti automatski!?
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Sasa wrote:Ja imam kotao na cvrsta goriva BUDERUS, mogu li njega prepraviti pa da lozim piljevinu po mogucnosti automatski!?
http://www.buderus.us/images/image_popu ... ler%20G201
ovakav?
može
Дођох, видех, побледех
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Slican je tome, sa prednje strane ima samo jedna vrata na dnu za ulaz vazduha i za ciscenje a lozi se odozgor i mnogo je dosadno svaki cas nalagati a pogotovu kad se zaboravi (a to je cesto)!

Mene ovaj puz za dodavanje piljevine najvise lici na mlin za meso, ali mi nije jasno kako sprijeciti da se plamen ne prosiri napolje!
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Sasa wrote:Slican je tome, sa prednje strane ima samo jedna vrata na dnu za ulaz vazduha i za ciscenje a lozi se odozgor i mnogo je dosadno svaki cas nalagati a pogotovu kad se zaboravi (a to je cesto)!

Mene ovaj puz za dodavanje piljevine najvise lici na mlin za meso, ali mi nije jasno kako sprijeciti da se plamen ne prosiri napolje!
Ličim i ja na tebe (il' ti na mene) al smo mnoooooogo različiti
Po čemu ti stvaraš pretpostavku da plamen hoće napolje? Da li si pokušao nekad da zapališ piljevinu?Lepo naspeš na gomilu i zapališ. Gori li? Ima li plamena?
koliko ja znam, nema može samo da tinja. Da li pored samog kotla držiš lako zapaljive marerijale? I kad ložiš drva pa otvoriš ložište često skaču varnice napolje.
A za svaki slučaj ipak osiguraj radnju, što je sigurno sigurno je.
Дођох, видех, побледех
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Image
Evo da me Sasa neproziva ,sa ovim cudom mozes da grejes jedno 400 kubika vazduha ,lozis i piljevinu i otpad bukvlno sve.Mi je platili 20e
Last edited by radmit on 20 Mar 2010 06:44, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Rade i ovdje vazi moja molba za sliku! Hvala
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Sasa wrote:Rade i ovdje vazi moja molba za sliku! Hvala
Metabo nadam se da si i ovo procitao!
metabo