Briketirka i briketi
Probao sam juce! Ove granulice su djavolja rabota!
))) Zalozio sam na topolui malo hrasta, napravio se solidan zar, i onda sam bacio jedno pola sake peleta! Mislim da se temperatura u sobi za 10 sekundi podigla za bar 5 stepeni! Greje - ubija! Tako sam bacio par puta u toku veceri. Definitivno nije za peci na drva, jer nema sanse da se ubaci vise od sake odjednom, jer bi se tako pregrejalo da bi sve sprzilo! Gori momentalno, to je najveci problem, nema sanse da se grune veca kolicina pa da tinja lagano! Ali super greje!
Posto imam jedno 40-ak kila, dogrejavacu se njime cele zime po malo! 

Trt, mrt, zivot ili smrt!
Evo trazeci po oglasima naletjeh na oglas koji moze biti od koristi za sve ove koji razmisljaju o briketiranju!!!
Admini ako mislite da mu tu nije mjesto, brisite sve!
Vlasnik oglasa: SAÅ A BEOČANIN
Telefon:0641912535
Mesto/grad: Kruševac
Cena: 1.600,00 €
Vidjeno: 1313 puta
IZRADJUJEM MAÅ INE ZA BRIKETIRANJE PELETA SNAGE 2 DO 3KW
PRAVI PREKO 100 KG NA SAT.
Admini ako mislite da mu tu nije mjesto, brisite sve!
Vlasnik oglasa: SAÅ A BEOČANIN
Telefon:0641912535
Mesto/grad: Kruševac
Cena: 1.600,00 €
Vidjeno: 1313 puta
IZRADJUJEM MAÅ INE ZA BRIKETIRANJE PELETA SNAGE 2 DO 3KW
PRAVI PREKO 100 KG NA SAT.
Last edited by Sasa on 25 Feb 2010 18:53, edited 1 time in total.
- Pcelar Aca
- Šegrt
Kolege (ako mogu tako da kazem)Bavim se proizvodnjom kosnica za pcele .a Vi kao sto znate tu je svaki deo obradjen imam mnogo piljevine neznam sta cu sa njom briketirke skupe imali neko resenje steta je da se spaljuje.
Last edited by Pcelar Aca on 04 Mar 2010 22:12, edited 1 time in total.
Napravi bubnjaru i grej radionicu.
Valjda se tako zove ta pec. Secam se ko klinac da je deda to lozio.
Jedno bure sa rupom na dnu. U bure se kroz rupu ubaci kolac, i onda nasipa i nabija piljevina. Kad se napuni do vrha, kolac se izvadi, a komplet bure ubaci u drugo, malkice vece koje ima i poklopac i na poklopcu je cunak. Potpali se pri dnu rupe i onda polako gori celi dan. Grejalo je samo tako.
U sustini dobijes jedan veeeeeeliki briket, doduse supalj, al to mu pomaze da bolje radi
Jedno bure sa rupom na dnu. U bure se kroz rupu ubaci kolac, i onda nasipa i nabija piljevina. Kad se napuni do vrha, kolac se izvadi, a komplet bure ubaci u drugo, malkice vece koje ima i poklopac i na poklopcu je cunak. Potpali se pri dnu rupe i onda polako gori celi dan. Grejalo je samo tako.
U sustini dobijes jedan veeeeeeliki briket, doduse supalj, al to mu pomaze da bolje radi

- maricaiivica
- Moderator
- Pcelar Aca
- Šegrt
Na ovaj nacin ja grijem svoju radionicu ako treba slika ....kazitembole wrote:Napravi bubnjaru i grej radionicu.
Razmisljam da napravim briketirku poput ove...
http://www.youtube.com/watch?v=SBdRsBgv ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=5Sl68Ut1Q3k
- maricaiivica
- Moderator
- Pcelar Aca
- Šegrt