Kako pravilno gitovati rupe od srafova u MDF?
Kako pravilno gitovati rupe od srafova u MDF?
Buduci da sam laik,a koliko znam ovde na forumu nije bilo reci o gitovanju(valjda se tako kaze) MDF,konkretno rupa gde se nalaze srafovi.
Da li se nanosi git spaknom,pa kad se osusi onda se obrusi smirglom??
Ima li neki aditivi,protiv prevreemnog stezanja ili slicno,kako se mesa i slicno?
Molio bih vas da me uputite...?:)
Da li se nanosi git spaknom,pa kad se osusi onda se obrusi smirglom??
Ima li neki aditivi,protiv prevreemnog stezanja ili slicno,kako se mesa i slicno?
Molio bih vas da me uputite...?:)
Jedina mana ovog za automobile kada se koristi na MDF-u je sto je dosta tvrd. Kit treba da bude tvrdoce otprilike kao i materijal koji je oko njega, kako bi se pri brusenju jednako skidali.
Nije za drvo posto je krut, a drvo za razliku od MDF-a radi.
Meni je dosta lepe rezultate dao isto body-ev ali za branike. Nema ga bas u svakoj farbari.
Svojevremeno sam u Madjarskoj kupovao neki dvokomponentni namenjen bas za drvo, ali ga ovde nigde nisam vidjao (ne secam se vise kako se zove, davno je bilo, nesto na M cini mi se).
Sto se tice kombinacija piljevina-lepak, meni to nikada nije dalo dobar rezultat, sto moze da znaci i da jednostavno ne radim nesto ispravno.
Nije za drvo posto je krut, a drvo za razliku od MDF-a radi.
Meni je dosta lepe rezultate dao isto body-ev ali za branike. Nema ga bas u svakoj farbari.
Svojevremeno sam u Madjarskoj kupovao neki dvokomponentni namenjen bas za drvo, ali ga ovde nigde nisam vidjao (ne secam se vise kako se zove, davno je bilo, nesto na M cini mi se).
Sto se tice kombinacija piljevina-lepak, meni to nikada nije dalo dobar rezultat, sto moze da znaci i da jednostavno ne radim nesto ispravno.
lepo napisem coveku sta da radi(jer sam ja sve i svasta isprobao)ta se varijanta pokazala najbolja za to,a on pita da mesa lepak i piljevinu.mbole wrote:Sto se tice kombinacija piljevina-lepak, meni to nikada nije dalo dobar rezultat, sto moze da znaci i da jednostavno ne radim nesto ispravno.

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ok Singer,vidis da mi covek kaze da nisu iste tvrdoce MDF i kit,mnogo je lakse kad se izgita ceo predmet,pa na brusenje,a ovako rupe....salim se,reci mi taj body cement jel ima neko ime recimo body 999 ili slicno?
Zanimalo me dali uopste ima da se nadje kit za drvo kod nas,ili iz iskustva me savetujes ipak malo pozajmljivanja iz auto kozmetike :-) ??
Zanimalo me dali uopste ima da se nadje kit za drvo kod nas,ili iz iskustva me savetujes ipak malo pozajmljivanja iz auto kozmetike :-) ??
Pigoza,git sto sam naveo je za metal i radim s njim zbog toga sto je brzo suv i tvrd(mozes da ga smirglas nemoras cekati do sutra)ja ga koristim za mdf po potrebi(nijedan git nije iste a ni priblizne tvrdoce)
git je body L.P. PLUS-SOFT 205 YELLOW
mbole misli na git filler sa vlaknima za branike(sasvim druga prica i razlika):)
pozdrav!!!
git je body L.P. PLUS-SOFT 205 YELLOW
mbole misli na git filler sa vlaknima za branike(sasvim druga prica i razlika):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!