Vjestacki granit

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Sasa
Moderator
Moderator

Vjestacki granit

Post by Sasa »

Treba da radim plocu za kuhinju od vjestackog granita, silgranita, keroka zavisi kako ko zove!
U pitanju je proizvod Metalac G.M.!
Zanima me kakva su vasa iskustva sa istim materijalom (kvalitet, obrada, spajanje, konstrukcija)?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Nije moguce da bas niko nije radio radnu plocu od ovog ili slicnog materijala!?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:Nije moguce da bas niko nije radio radnu plocu od ovog ili slicnog materijala!?
hehe ja sam ugradjivao pravi granit,a sto se toga tice cuo sam da je super(izliva se i lako se obradjuje,smirgla i polira)ali to rade oni za tebe(porucis mere i oni zavrsavaju).:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Neko je pre godinu dve pisao o tome. Koliko se secam obrada moze da se radi uobicajenim alatom za drvo (glodala, cirkular...)
Nisam siguran da li je bio bas kerrock ili neki slican samo pod drugim komercijalnim imenom.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

I ja sam radio sa prirodnim granitom a ovaj vjestacki sam gledao na sajmu i izgleda fenomenalno, objasnili su mi sve kako se radi ali rijec prodavca je jedno a rijec iskusnog stolara drugo zato sam postavio temu!

Ovaj u odnosu na prirodni ima prednost sto se nijedan spoj ne poznaje!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Moj Arhitekta(koga u nekim poslovima pratimo) je isao na prezentaciju,on je odusevljen,nedelju dana je pricao o tome.
Koliko se secam oni imaju svoje distributivne centre(majstore koji rade sa njima) svuda po Srbiji,znam samo da je cena bila silna.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Malo kasnim ali evo da probam da ti pomognem! Kao prvo to sto ti hoces da radis je samo imitacija granita ili neceg drugog a ne vestacki granit, posto je to u sustini plasticna masa. Sto se tice kvaliteta tu neznam kakvi su ovi iz metalca posto oni pokusavaju da kopireju kristalan ili ti kerok i to su poceli da rade prosle godine ali predpostavljam da nisu losi sobzirom da sam ih video na sajmu jesenas.

Kao prvo jel hoces da kupis gotovu plocu ili mislis da je pravis?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

U C.G. nema niko ko pravi te ploce za kuhinju, u predstavnistvu Metalca su mi rekli da ih nemaju na stanju ali mogu da ih poruce!
Koliko sam ja ukapirao, oni prodaju ploce u odredjenoj dimenziji a onda ja treba da je izrezem i dalje obradjujem onako kako mi odgovara, znaci mislim da je pravim!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Miislim da se rade od poliesterskih smola.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Pa evo ovako cu da ti pojasnim,
ukoliko mislis da imas trziste da to radis i za neke druge stolare to moze da ti bude extra sljaka. Naime ovde su se recimo pojedine firme izgradila na tom proizvodu, tu konkretno mislim na ZO- MONT koji su trenutno najjaci sa uslugom pravljenja ploca od kristalana ali su i najskuplji. Sto znaci da ako mislis ozbiljno to da plasiras u CG nemoj ni da razmisljas o metalcu. Nego neko je spomenuo da nije nista posebno za napraviti a ja cu da ti kazem da je to istina ali sa tom razlikom da za jednu plocu imas da se razbijes od posla ( najlakse je nju napraviti ali dok je osmirglas ima mecku da rodis ). Moras da znas i sta ti treba od alata a to je na prvom mestu formatizer, pa dobar i jak frezer, i vrhunska vibracijona slajferica, usisivac za prasinu, pistolj za dvokomponentni lepak ( nalik onom za silikon samo sto kosta oko 250e ) i jos milion nekih pomagala.
Sve u svemu nije nista posebno, ako ti treba neka pomoc javi se!
littlegolub
Brzi dodavač alata

Post by littlegolub »

mislite na ovo?
Image
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Jeste bas na to!?
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

dj.x
Precizni šegrt

Post by dj.x »

slazem se sa drnikolom,treba ti svasta nesto da bi to radio kvalitetno i da izgleda ekstra.ja licno radim materijal koji proizvodi metalac (granmatrix) istina treba ti formatizer radi rezanja ploca sto duza kolica to bolje,ja imam muku kad rezem preko 3150 to mi je maksimum,obavezan je frezer sto jaci,brusilica ona sto koriste autolakireri na kompresor ove na struju su nidje veze,onda ti treba ruter za vadjenje radiusa na lajsnama,polirka ja koristima makitinu eksra je,pistolj za dvokomponetno ljepilo,stega milion i stipaljki vakum stega i na kraju kasikica za mjesanje mase za repariranje,e da nije to toliko strasno raditi sa tim kad se zna kojim papirom brusiti i kad imas dobru brusilicu.
dj.x
Precizni šegrt

Post by dj.x »

evo da stavim sliku koju
:)
Last edited by dj.x on 18 Mar 2010 19:09, edited 1 time in total.
Post Reply