Japanske testere

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
velja
Vrhunski majstor

Japanske testere

Post by velja »

Da li negde u Srbiji ima onih Japanskih testera kao kod DICK-a?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Poštovani kolega Veljo samo za informaciju kod nas hi ima u Bauhaus-u i cijena im je 130 kuna neke su koju kunu skuplje a neke koju kunu jeftinije ali tu su negdje jer sam ja dobio jednu i gledao sam da kupim i ostale dvije koje su ovdje u prodaji a to ti izađe nekih 17 € odprilike.
Čovijek sniva a Bog realizira!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

hvala na odgovoru ali mi je isto kao i da je u Nemackoj kad moram da uvozim. U svakom slucaju hvala na brzom odgovoru. Trebalo bi na leto da krpim neke prozore kojima je sagnjila donja strana okna pa razmisljam kako sam "tanak" sa dobrim rucnim testerama, a kako imam jednu japansku (onu sto nije razmetnuta Mini Kugibiki) i odusevljen sam kako je ostra i kako je mnogo logicnije da testeru potezes nego da guras.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ako je samo u povlačenju problem, imaš Bahco u Merkuru. Oni imaju tih testera "na povlačenje". Sasvim lepo rade posao :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

U Merkuru imas Bahco-ve i neke Magtech (to je izgleda neki merkurov brend).
Ja imam vec neko vreme jednu Magtech i veoma sam zadovoljan. Od skora imam i ovu jednu iz Bauhausa (ona dugacka, sto ima zube sa obe strane, jedna strana za uzduzni druga za poprecni rez). Nisam jos radio sa njom, samo sam je probao, i radi odlicno. Nesto je tanja nego ova magtechova.
Ove u merkuru nisu bas onoliko tanke ko prave "japanke", ali su i dalje dosta tanje od "normalnih" testera, imaju plasticne a ne drvene drske obmotane trakama bambusa pa ne deluju tako lepo, al rade bez problema.
Post Reply