Kako da kupim...

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
milanCHE
Šegrt

Kako da kupim...

Post by milanCHE »

....dakle,nasao sam par prelepih komada drveta za neke moje muzicke egzibicije (instrumente) na eBay-u....e,sad moze li neko ko ima iskustva da ukratko malo pojasni sta mi treba za on-line kupovinu ovde kod nas?....i kako....kakvi su shipping troskovi za Srbiju ?.....hmmm...da li se uopste radi shipping za Srbiju:/ ? nisam pametan, nemam cak nikakvu karticu, posto ne primam platu preko ijedne banke , privatnik sam (pri'vatam se kako znam i umem,uglavnom keshom;))....
hvala unapred
POZ
Last edited by milanCHE on 07 Feb 2010 22:11, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Bila je tema... Mislim da ces naci sve
viewtopic.php?id=398
milanCHE
Šegrt

Post by milanCHE »

maricaiivica wrote:Bila je tema... Mislim da ces naci sve
viewtopic.php?id=398
o.k.,hvala za ovo, nego me sad jos nesto interesuje......da li neko zna kolika je carina i pdv (procentualno) na tu robu koja me zanima...dakle, par tih "dasaka" ? jedan poznanik mi rece da je svojevremeno platio nekiih 33 % na cenu koju je platio preko za jedan komad palisandera (e, sad ne mogu da se setim je li to samo carina ili cariina plus pdv )?
POZ
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

PDV ti je uvek 18% (osim ako uvozis racunare ili pribor za skolu i jos tako neke stvari)
Carina na drvo obradjeno ili neobradjeno je koliko uspevam da prokljuvim 0% ( http://www.pks.rs/Default.aspx?tabid=2246 pa izaberi pod "Sektor": "Drvo i proizvodi od drveta; drveni ugalj", kreni malo nize negde oko polovine stranice je drvo)
Znaci na to sto pazaris ukupno carina i PDV izadju 18%
Pri tom PDV se (koliko znam) racuna na cenu sa transportom. Znaci cena robe + cena transporta pa na to 18%
milanCHE
Šegrt

Post by milanCHE »

hmmmm...HVALA,mbole na ovoj tabeli i na informacijama....javicu sta sam uspeo da uradim
Poz....
Last edited by milanCHE on 08 Feb 2010 11:35, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Zar nije jednostavnije naci nekoga ko bi to doneo u gepeku prvom prilikom?
Pa neces ti da teras kamion toga, vec 3-4 daske...

Na Boletovu cifru treba da dodas speditera, lezarinu,... U ovoj zemlji to se zove sisanje ovaca !
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo sto maricaiivica prica (ili pricaju :)) moze da bidne, al ne mora da znaci :)
U sustini zavisi od toga ko isporucuje posiljku, posta, neka od kurirskih sluzbi.
Preko poste, obicno platis samo carinski pregled koji je negde 300 i kusur dinara. Isto je i kod nekih kurirskih sluzbi, ali ima i onih kod kojih treba da platis speditera (nekoliko hiljada), porez na budale, ako prodje prodje...
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ali to je cudo natovaris sleper gradje platis spediteru 30-40evrica ,uzmes dve dascice platis isto toliko to ako je tako to samo ima u Srbiji.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

radmit wrote:Ali to je cudo natovaris sleper gradje platis spediteru 30-40evrica ,uzmes dve dascice platis isto toliko to ako je tako to samo ima u Srbiji.
Nije bas tako, spediter po sleperu uzme obicno 50 pa i do 100eur a mog prijatelja su za par caura za CNC (0.5kg tezine i vrednosti par desetina eur) osisali 3200 din.
Doduse, to je bilo, sada vec prosle godine. Daj boze da se nesto u ovoj zemlji promenilo!

Vidi ti lepo ko ce da dolazi malo do Srbije da obidje rodbinu pa da tebi ponese te dve motke...
Ako se ipak odlucis za legalis, javi kako je ispalo i kojim putevima je doputovalo
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

radmit wrote:Ali to je cudo natovaris sleper gradje platis spediteru 30-40evrica ,uzmes dve dascice platis isto toliko to ako je tako to samo ima u Srbiji.
Å pediteri imaju tarifu "po dokumentu", a ne "po kg/kamionu/šleperu/avionu". Sve zavisi od vrste carinskog postupka i koje dokumente špediter treba da obezbedi.
milanCHE
Šegrt

Post by milanCHE »

@maricaiivica
pa to sa donosenjem u gepeku i nije izvodljivo, obzirom da se roba salje iz U.S.A.dakle,jedina varijanta avion,pa onda UPS,DHL ,FedEx ili ko vec.....

ima na eBay-u kalkulator transportnih troskova, a obzirom da doticni prodavac nije ostavio opcije za izvoz van americkog kontinenta, direktno sam njega kontaktirao i evo citata (paste-ovao sam mejl koji mi je poslao covek)

Monday, February 8, 2010 2:35 AM
From:
"Carewwood@aol.com" <Carewwood@aol.com>

Hi,

Yes I will ship to Serbia.
I can give example of shipping costs,but it is expensive.
5 pounds $43.20
10 pounds $58.45
15 pounds $73.70
20 pounds $88.95

Best Regards

Wayne

dakle, pretvorite pounds( funte) u kilograme (otprilike : 2 pounds = 1 Kg ) i imate predstavu koliki su troskovi.......za "dasku" od nekih 10- tak Kg (a to je oko 20- tak funti) ispadne: osnovna cena oko 25 doloresa, plus 89 doloresa shipping, plus ta mala lezarina, plus pdv......
nije bas jeftino.....
smislicu nesto......
POZ......
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

mbole wrote:Preko poste, obicno platis samo carinski pregled koji je negde 300 i kusur dinara.
Tacnije - 276,00 dinara - podnosenje na carinski pregled.
Post Reply