Oblaganje zida panelima

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Strkic
Moderator
Moderator

Oblaganje zida panelima

Post by Strkic »

Pogledajte pa će vam biti jasnije moje pitanje.

http://www.tntbuildings.com/images/othe ... ling_c.jpg

Naime imam zamisao da u kuhinji obložim zid na ovaj način ali ne cijeli već u visini donjeg elementa kuhinje koji je meni zbog moje i ženine visine oko 95 cm.E sada mene zanima jel bih ja ove umetke ili panele ili kako ih netko zove uklade mogao da napravim od kupovnih gotovih onih ljepljenih ploča koje su obično od smreke znate na koje mislim?Drugo pitanje je dali bi bilo to prevelika dimenzija mislim na to drvo jel bi se uvijalo s obzirom na to da je visina skoro metar točnije bi bila oko 75 cm kad se odbije donja i gornja vodilica u koju se umeću paneli?Unaprijed hvala na pomoći i na stručnim odgovorima.
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako su lepljenje ploce, one su "umirene" tako da ne bi smele da se uvijaju.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pa da one ljepljene ploče šta ih ima za kupiti u Merkuru ili drvnim centrima a ima ih raznih dimenzija.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jedina mana tih ploca je sto su od mekanog drveta, a ove obloge trpe dosta maltretiranja (udaranje stolicama na primer).
Ustvari obloge se prvenstveno i postavljaju da se ne bi ostecivao i prljao zid. Dekorativna uloga je tu cist "bonus".

Ali sa druge strane i lamperija je obicno od mekanog drveta pa ipak traje dugo.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Slazem se sa cika Bolom u potpunosti.Gruvaj tu camovinu.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Cek,cek a kakvo ti je stanje sa furniranim MDF sto se tice cene?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako je cena u pitanju, onda je verovatno najjeftinije da radis univerom. Takodje on je i najizdrzljiviji na maltretiranje.
E sad, da li ti se uklapa sto se tice estetike...
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Nema dodira stolica sa zidom a u ovom slučaju nebi bilo niti dodira niti sa panelima jer imam kutnu garnituru a stolice su s druge strane.A šta se tiče univera kad bih ga stavljao i na bilo koji način mu obarao ivice trebalo bi ga farbati a samim time mislim da je skuplje a i estetcki mi nije baš zadovoljavajuće po mom ukusu.Baš kako ste i rekli obično ovdje ljudi stavljaju lamperiju pa traje godinama bez ikakvih problema tako da mi jelovina i odgovara ima ljepo boju po meni i vidi se struktura drveta šta mi je cilj a one ljepljene ploče mi odgovaraju jer je više od pola posla obavljeno samo sam bio u nedoumici radi krivljenja istih jer ih nisam puno koristio osim za neke police u sobi i do sada nisu pokazale nikakve nepoželjne radnje a već su nekih 5 godina montirane na zidu i u funkciji.
Post Reply