Ja dletom od lista mašinske testere (švedska najbolja). Iseče se na po 12-15 cm da bude jedno, i brusač izvuče rez. Za mene nema bolje. Naravno ako ima ko da vam uradi.
Juce sam prvi put kantovao sa furnirom,onako za probu,napravio sam mali ram od furniranog mdf-a (jasenov furnir) i jako lepo izgleda.Posto nema posla ovih dana malo se ucim,zato se i raspitujem za bajcovanje.Visak trake sam skidao sa tupim nozem rucnog abrihtera,po duzini ok,ali na uglovima je sve popucalo.Posle sam sekao sa secicama,to mi je prvo bilo pri ruci,a ostatak osmorglao.Zadovoljan sam kako izgleda,ali mora da ima neka testerica za to.
Verovatno zato što ti je tup nož, to je kvalitetan čelik kad se dobro naoštri onda je već druga priča. Možda ti je bolje rešenje onda kao što metabo kaže glodalica i glodalo sa ležajem. Ja tako ravnam ivice na abs od 2 mm.
Hajde da i ja pitam:sa kojim ljepilom ljepiti furnir kant. Nekada, kada se nije moglo nabaviti melanimske trake sa ljepilom, ljepio sam sa Neostikom, ali nisam baš bio prezadovoljan, uvijek je postojala šansa da mjestimično popusti.
stari wrote:Hajde da i ja pitam:sa kojim ljepilom ljepiti furnir kant. Nekada, kada se nije moglo nabaviti melanimske trake sa ljepilom, ljepio sam sa Neostikom, ali nisam baš bio prezadovoljan, uvijek je postojala šansa da mjestimično popusti.
Sada imas trake furnira sa lepkom pa peglu u ruke.
Mislim da to i jeste najbolji nacin a mogao bi zalepiti sa belim lepkom ali moras naci nacin da pritisnes na par minuta ili opet sintelan i slicni kontaktni lepkovi ili...