kako vam se cini tabela?javite nedostatke
U programiranju postoji jedna stvar: nema nemoguće, samo je pitanje truda i vremena! Rekoh ti, slab si sa Excelom. Postoje u njemu razne funkcije (pa i za uslove koje bi ovde koristio...), apsolutno i relativno referenciranje po obe koordinate itd.. Sledeći nivo je VBA objektno programiranje i njegove klase. Tu možeš da uvedeš i grafičke elemente i da sa njima radiš i računaš...problem je u tome sto ne mozes da napravis univerzalnu tabelu za kantovanje jer se razlikuje od projekta do projekta.
To se podrazumijeva, a koliko znam dobio si CD eCabinet program u kojem je krojna lista osim u njihovom obliku i u excal-u (doduše, na engleskom, ali se u excel tablici lako upiše prijevod).Sasa wrote:I za tu tabelu moras sam da pravis krojnu listu, poenta je napraviti da ti samo upises spoljasnje mjere elementa a ostalo da odradi program!
Nemoj izmišljati toplu vodu. Bolje potraži po netu gotova rešenja nego sam da ih praviš za ove standardne stvari. Sasa ti je lepo predložio sistem ako baš hoćeš da se bakćeš. Potraži negde kataloge gotovih elemenata pa njih ubaci u neku pravu SQL bazu (Excel sigurno nije baza u kojoj se čuvaju podaci). Tu već zalaziš u programiranje...malo jaci digitron.ovo je pocetak