Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
ne kotace sam isprobao i odlicna je na podu..nista se ne klacka
Bravo! Da li si stavio dva sa kočnicom? A oni ti taman podižu stolicu za "grešku".
Baš me interesuje kako sve izgleda komplet sa jastucima. Mislim da bi "skorojevićima" sa dubokim džepom baš čučnulo jedno 6 komada pored letnjeg bazena Å iroki rukonasloni su idealni ua neki frape ili koktel.
Ne uspevam da vidim sa slike kakav je spoj donje horizontalne daske (one u koju idu tockici, odnosno na kojoj stoji cela fotelja) i ove dve vertikalne sto idu do rukonaslona.
Imam utisak da ti tu ne fali mnogo da se ne prevrce, mozda 5cm. Ako je spoj odgovarajuci, mozda da tu donju dasku malkice produzis u nazad ili cak da dodas novu sa donje strane na koju ce biti okaceni tockovi, ali tako da malo viri sa zadnje strane. Cini mi se da bi se to uklopilo u postojeci dizajn to jest da ga ne bi narusilo. Ili cak da je ozbiljno produzis samo tada mora da bude podebela, opet mislim da bi se uklopilo (cini mi se da je neka od prethodnih stolica bila u slicnom fazonu).
Ako nista drugo jednostavno je da probas, stavi dve daske odozdo pa vidi kako izgleda.
ne fali puno al nebi to produljivo nije to vise to..
spojevi su ljepljeni sto se tice nogu.
ha gle kupac nece imat kotace i dobro
-iako to prehitavanje i nije bas nesto jako vise kad se bacakas u fotelji onda se podize
-a jbg. nemogu na sve mislit
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D
tv stolic s dvije ladice...doduse jos nije gotov..
noge trebaju crne bit i crne ruckice..
pitanje..dali trebaju noge sto se tice izgleda..bile bi dobre jedino za stabilnost
Last edited by rushinbrain on 12 Feb 2010 23:18, edited 1 time in total.
Svaka cast majstore ...uzivo sam gledajuci tvaje radove ...ovom stolicu trebaju noge ali mozda ne ovakve ...pokusaj oblik trapeza jer sve je u tom obliku.
Last edited by tishler on 13 Feb 2010 00:10, edited 1 time in total.
Sve je u položaju težišta. Kod tebe je mnogo visoko jer je gornja ploča puno teža od ostalog dela konstrukcije pa se verovatno lako može zaklatiti. Rešenje je da proširiš oslonac dodavanjem a) nogu koje idu izvan površine donje daske ili b) dodavanjem nekog šireg ravnog oslonca (daske od istog drveta kao gornja ploča) ispod postojećeg dna. Drugo rešenje zahteva idealno ravan pod (nemoguća misija) da se ne klacka, što znači da za rešenje ostaju samo noge. Ne sumljam u tvoju kreativnost kad ih budeš smišljao...
samo sam mislio da bi bilo bolje da su u istom pravcu kao i stolic a metabo je dao jos bolji prijedlog..
a) nogu koje idu izvan površine donje daske...zbog stabilnosi..... nemamo svi isti ukus
Fotelja je gotova
nije lose ispalo
osim sto sam tapicera ako ga se tako moze zvati cekao mjesec dana da bi mi donio nakon zvanja i zvanja jedan jastuk a drugi za tjedan dana jos..i napravio je uzasan posao,rubovi su katastrofa,nije dobar kut iza odrezo,previse je napeo i sl...sad znam di vise necu tapicirat......