Druga stvar koja koje je na udaru zadnjih par godina je kradja identiteta iliti po naski Vasi licni podaci. Sistem ide od fotokopije licne karte, pasosa (ovo je najgore sto vam se moze desiti), zatim zezajuci se na raznim sajtovima igrajuci free loto koji traze licne podatke kako bi Vam poslali nagradu, pa do kradje istih direktno od Vaseg racunara (ipak je Vas, kompjuter i moj naravno, najslabija karika u sistemu)
zasto im treba vas identitet pa naravno zbog pranje novca. Ovo je sad posve nova tema i posto je aktualna najbolje da prekinem ipak je ovo javni servis. Moj savet do Vas je da jos jednom ponovim
NIKAD NA CUVAJTE LICNE PODATKE NA VASEM RACUNARU (pogotovo skenove licnih dokumenata)
NIKAD NE CUVAJTE BROJEVE KARTICA + PIN BROJ zajedno niti na racunaru niti u novcaniku.
Mbole ono sto si mi pisao debitne i kreditne kartice je ok kako je kod Vas neznam ali ovde u MKD drugacije. Moja maestro kartica ima i denarski (citaj dinarski) i devizni racun s njom mogu u inostrastvo da trosim novac ali ne i da placam na netu (do pre 2 godine moglo je posle je Narodna Banka zabranila). Preko neta idu kreditne kartice Master i Visa. Visa Virtuon treba da se pusti u promet ove godine.